Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γερμανικές εκλογές: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα

Πώς αντέδρασαν τα ελληνικά κόμματα στις αλλαγές που έφεραν οι γερμανικές εκλογές

Μεγάλες αλλαγές πλέον στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας, μετά από τα εκλογικά αποτελέσματα και την εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις μεγάλες απώλειες για τη συντηρητική παράταξη της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και τον καταποντισμό των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς. Συγχαρητήρια μηνύματα στην Μέρκελ από Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, έστειλε τα συγχαρητήριά του στην Άγκελα Μέρκελ, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Συγχαρητήρια στην Άν. Μέρκελ για την νίκη της στις Γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα & δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε. Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση & διεύρυνση των ευρ. αξιών», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, απέστειλε επιστολή στην Καγκελάριο Μέρκελ, στην οποία την συγχαίρει για την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της επικράτηση. Αναφέρει, επίσης, ότι πλέον δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη. Αλλαγές που θα αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολλών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που μένουν στο περιθώριο.

Γιώργος Κύρτσος: Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" έκανε λόγο για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη Γερμανία. Όπως είπε, "τα δύο μεγάλα κόμματα ή τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα υπέστησαν σημαντικές φθορές. Οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού αλλά με ένα 33% που τους υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συμβιβασμούς…", δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα, ούτε για το μέλλον της πολιτικής ενοποίησης που χρειάζεται η Ευρώπη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Άλλαξε την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεξιότερα ο τοίχος στην Γερμανία», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης, Αν. Λοβέρδος.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έφεραν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1933. Είναι οι ηττημένοι των εκλογών. Αντιθέτως νικητές είναι οι ακροδεξιοί του ρατσιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία. Σίγουρα η μεγάλη ήττα των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών έχει να κάνει και με το ανούσιο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μάρτιν Σουλτς. Το «Δίκαιη κοινωνία» του κ. Σουλτς, είναι σαν το «Δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα. Ωραία λόγια κενά περιεχομένου.

Είναι όμως μόνο αυτό;», τονίζει μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών οφείλει επιτέλους να προβληματίσει όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, πριν να είναι αργά. Το υψηλό ποσοστό της ακροδεξιάς πλήττει την ίδια την Δημοκρατία. Η δύναμη των ακροδεξιών και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων αυξάνεται σε πολλές χώρες και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα…», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Άνοδος της Ακροδεξιάς στην ισχυρότερη οικονομία με ελάχιστη ανεργία. Ο ανάποδος φόβος (και εδώ): να μη χάσουν αυτά που έχουν!», σχολίασε η Αν. Διαμαντοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις
Aποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου, προλαμβάνοντας την εκδήλωση διαβήτη - τουλάχιστον για τις γυναίκες
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις