21

APR
2018

Πώς αντέδρασαν τα ελληνικά κόμματα στις αλλαγές που έφεραν οι γερμανικές εκλογές

Γερμανικές εκλογές: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα

25 Sep 201722.15
Μεγάλες αλλαγές πλέον στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας, μετά από τα εκλογικά αποτελέσματα και την εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις μεγάλες απώλειες για τη συντηρητική παράταξη της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και τον καταποντισμό των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς. Συγχαρητήρια μηνύματα στην Μέρκελ από Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, έστειλε τα συγχαρητήριά του στην Άγκελα Μέρκελ, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Συγχαρητήρια στην Άν. Μέρκελ για την νίκη της στις Γερμανικές εκλογές. Η αλληλέγγυα & δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο σημαντική και αναγκαία από πότε. Όσοι πιστεύουμε σε αυτήν οφείλουμε, παρά τις διαφορές, να εργαστούμε μαζί για την εμβάθυνση & διεύρυνση των ευρ. αξιών», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, απέστειλε επιστολή στην Καγκελάριο Μέρκελ, στην οποία την συγχαίρει για την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της επικράτηση. Αναφέρει, επίσης, ότι πλέον δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη. Αλλαγές που θα αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολλών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που μένουν στο περιθώριο.

Γιώργος Κύρτσος: Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" έκανε λόγο για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη Γερμανία. Όπως είπε, "τα δύο μεγάλα κόμματα ή τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα υπέστησαν σημαντικές φθορές. Οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού αλλά με ένα 33% που τους υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συμβιβασμούς…", δήλωσε ο κ. Κύρτσος.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα, ούτε για το μέλλον της πολιτικής ενοποίησης που χρειάζεται η Ευρώπη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Άλλαξε την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεξιότερα ο τοίχος στην Γερμανία», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης, Αν. Λοβέρδος.

Σταύρος Θεοδωράκης:
«Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έφεραν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1933. Είναι οι ηττημένοι των εκλογών. Αντιθέτως νικητές είναι οι ακροδεξιοί του ρατσιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία. Σίγουρα η μεγάλη ήττα των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών έχει να κάνει και με το ανούσιο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μάρτιν Σουλτς. Το «Δίκαιη κοινωνία» του κ. Σουλτς, είναι σαν το «Δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα. Ωραία λόγια κενά περιεχομένου.
Είναι όμως μόνο αυτό;», τονίζει μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος:
«Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών οφείλει επιτέλους να προβληματίσει όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, πριν να είναι αργά. Το υψηλό ποσοστό της ακροδεξιάς πλήττει την ίδια την Δημοκρατία. Η δύναμη των ακροδεξιών και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων αυξάνεται σε πολλές χώρες και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα…», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Άνοδος της Ακροδεξιάς στην ισχυρότερη οικονομία με ελάχιστη ανεργία. Ο ανάποδος φόβος (και εδώ): να μη χάσουν αυτά που έχουν!», σχολίασε η Αν. Διαμαντοπούλου.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη πεδίο καθεστωτικών πειραματισμών…

Πολιτική21 Apr 201810.00

Άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης»

Η ΝΔ ζητά περισσότερα στοιχεία για τη μίσθωση των δύο φρεγατών

Πολιτική20 Apr 201822.15

«Θετική η μίσθωσή τους-Ο κ. Τσίπρας είχε κατακρίνει ανάλογη πρόταση το 2013»

Ν. Παππάς: «Το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να είναι κυβερνητικός εταίρος»

Πολιτική20 Apr 201821.55

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση

Εντός 2018 στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πολιτική20 Apr 201821.45

Ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Ν. Βούτσης, χαιρετίζοντας σχετική ημερίδα

Δ. Παπαδημούλης: «Το ψήφισμα του Ε.Κ. δείχνει την αξία που έχει η εθνική συνεννόηση»

Πολιτική20 Apr 201821.35

Τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Καράογλου: «Να μη γίνουμε μέρος του προβλήματος που έχει η Τουρκία»

Πολιτική20 Apr 201821.35

Τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, στη Β' Θεσσαλονίκης,

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

Πολιτική20 Apr 201821.25

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

Μ. Σπυράκη: «Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα»

Πολιτική20 Apr 201821.15

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η Ν.Δ., δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Πρ. Παυλόπουλος: «Να υπερασπιζόμαστε διαρκώς το αγαθό της Δημοκρατίας»

Πολιτική20 Apr 201821.05

Το μήνυμα του Πρέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 51 ετών από το Πραξικόπημα του 1967

Μασούτης


ΕΛΠΕhemaplex
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία