Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάζεψαν 23.782 υπογραφές για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

Τις κατέθεσαν στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συνολικά 23.782 υπογραφές κατέθεσαν εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των τρανς -το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out- στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, για το νομοσχέδιο σχετικά με τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με την κ. Γιαννακάκη έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας των παραπάνω οργανώσεων: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούρια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση, με την οποία επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση, ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»