Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκένρωση συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ

Κατά τη συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης του νόμου Κατρούγκαλου

Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητείται η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου, πραγματοποιούν από το πρωί μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ στο κάλεσμά του, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019, λόγω των περικοπών που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον αγώνα των συνταξιούχων στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του δεκαήμερου κινητοποιήσεων με διαδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι απαράδεκτες διατάξεις περί χηρείας, η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, τα προβλήματα στην περίθαλψη και γενικότερα τα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τους απόμαχους της δουλειάς».

Η αίτηση ακύρωσης του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έχει να κάνει με τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ του αθροίσματος μικτών κύριων και επικουρικών.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών-ΟΤΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών και στηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι συνταξιούχοι «απαιτούν» δικαιοσύνη από τους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση, καθώς και λογικές και πραγματικές λύσεις στο θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού.

Η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου αυτή τη στιγμή γίνεται με προβλήματα καθώς ο δρόμος μπροστά στο ΣτΕ είναι κλειστός εκτός από την αριστερή λωρίδα όπου μπορούν να κινηθούν τα οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ