Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών

Με συζήτηση για τα δημοσιονομικά αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση

Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επί τάπητος θα τεθούν τα δημοσιονομικά και οι επαφές θα γίνουν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Συγκεκριμένα, στις 15:00 θα γίνει επισκόπηση/προοπτική 2017 και 2018, ενώ στις 17:30 θα συζητηθεί η διαχείριση.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ - αν όλα πάνε καλά - θα επιστρέψουν στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου για το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι θεσμοί θεωρούν ότι είναι εφικτός ο στόχος να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ σε κάθε περίπτωση θέλουν το θέμα να έχει τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο. Κι αυτό, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία της τελευταίας αξιολόγησης, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου - μαζί και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή: Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης