Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ομιλία και σειρά επαφών του Κ. Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

Στη συνέλευση της ΚΟ του ΕΛΚ θα μιλήσει αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ - Με ποιους ευρωπαίους αξιωματούχους θα συναντηθεί

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αύριο, Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνει στην Αθήνα, ένα εκρηκτικό μέτωπο με τους Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα και το νέο πολιτικό τοπίο που προέκυψε μετά τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Για Κεντροαριστερά: «Χαίρομαι που ψήφισαν τόσοι πολλοί»

Στο μεταξύ, ικανοποίηση για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για τον νέο φορέα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Τοποθέτηση για τις εκλογές του νέου φορέα έκανε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πλέον «ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνεται αριστερά. Στην αρχική περιορισμένη δεξαμενή του».

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

Αύριο, στο Στρασβούργο το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι συναντήσεις του ξεκινούν στις 9 το πρωί με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi. Συνεχίζει στις 10:00, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani. Στις 11:15, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Guy Verhofstad. Στις 13:00, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber. Στις 15:30, με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland και τέλος στις 17:00, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.

Η κόντρα με τον Π. Καμμένο

Η σύγκρουση της ΝΔ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν θα τελειώσει γρήγορα καθώς στην Πειραιώς εκτιμούν ότι το θέμα έχει βάθος. Όπως διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης «όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι πάνω στο τραπέζι», αφήνοντας στην ουσία ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας κατά του κ. Καμμένου. «Καμμένος και Τσίπρας πάνε μαζί, είναι το ίδιο πράγμα και θα καταδικαστούν μαζί», επισήμανε στην συνέντευξή του στο Action 24, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε «μείζον» το θέμα που προέκυψε με τις πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδικής Αραβίας μέσω μεσάζοντα και όχι της τυπικής διακρατικής συμφωνίας. Για το συγκεκριμένο θέμα, η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ενώ έχει ζητήσει και να διερευνηθεί η υπόθεση και από τη δικαιοσύνη.

Διασταύρωσαν τα βέλη τους

Όλο το σαββατοκύριακο οι δύο πλευρές διασταύρωναν τα βέλη τους. Το Σάββατο η ΝΔ, με ανακοίνωση της κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι έπειτα από τα καταιγιστικά στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια «Τα Νέα» δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία ότι ο Π. Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του», κατέληγε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η ΝΔ μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό».

Ν.Δ.: Ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ για τη Σαουδική Αραβία

Εξάλλου, ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε η ΝΔ προς τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με θέμα: «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία». Οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν σειρά ερωτημάτων, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο Καμμένου για το οποίο, όπως σημειώνουν, έρχονται στη δημοσιότητα καθημερινά και νέες αποκαλύψεις:

-Γιατί κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάζει ως συμφωνίες ο κ. Καμμένος δεν φέρει τις κατά νόμον προβλεπόμενες επικυρώσεις;

-Έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Κοτζιάς για τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου στον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ριάντ;

-Έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τον ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία δεδομένου ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας;

Αναφέρουν ακόμη ότι «πέραν των υπουργών υπάρχει και ένα αμείλικτο ερώτημα που στρέφεται στον επικεφαλής τους:

-Πόσο ακόμη θα παρακολουθεί απαθής ο κ. Τσίπρας τις αποκαλύψεις για τον συναρχηγό του Πάνο Καμμένο και τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται; Δεν είναι καιρός να απαντήσει και ο ίδιος σε όσα καταλογίζονται στον Υπουργό Αμύνης;».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «οκτώ ημέρες τώρα, η σιωπή του κ. Τσίπρα για τον κ. Καμμένο δεν είναι μόνον εκκωφαντική, αλλά μοιάζει πια και ένοχη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος: Αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποδεικνύονται μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: Αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια