Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα

Σφοδρή κριτική άσκησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων  ...

Σφοδρή κριτική άσκησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων στην Ολομέλεια, στον απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το κοινωνικό μέρισμα, κυρίως για το ύψος του μερίσματος που τελικά θα διανεμηθεί, αφού, όπως είπαν, δεν αποτελεί παροχή προς τους πολίτες το ποσό του 1,4 δισ. που εμφανίζει η κυβέρνηση παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος τόνισε ότι το μέρισμα που θα προκύψει θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη γι' αυτούς.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε την εκτίμηση ότι το τηλεοπτικό «διάγγελμα» του πρωθυπουργού είναι εκτροπή από την κοινοβουλευτική τάξη, αφού την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο, και ανέφερε ότι οι παροχές είναι προϊόν υπερφορολόγησης και «καταλήστευσης» των φορολογουμένων και προϊόν αδικαιολόγητου πλουτισμού του Δημοσίου, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που πλήττεται από την υπερφορολόγηση.

«Προσπαθείτε να εξαγοράσετε τους πολίτες με περίπου 700 εκατ., το μισό δηλαδή του "κοινωνικού μερίσματος" του 1,4 δισ., αφού το υπόλοιπο δεν είναι παροχές, αλλά επιστροφή παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών από τους συνταξιούχους και χρηματοδότηση των τιμολογίων της ΔΕΗ» είπε ο κ. Δένδιας. «Ο πρωθυπουργός παριστάνει τον Άγιο Βασίλη και η τρόικα προφανώς τους τρεις μάγους» σημείωσε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο: «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για να τα διανέμει ο πρωθυπουργός σαν Άγιος Βασίλης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης