Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κεντροαριστερά: Επαφές και ζυμώσεις εν όψει του β' γύρου

Οι δύο υποψήφιοι πυκνώνουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ενώ γίνονται συνεννοήσεις για την τηλεμαχία της Πέμπτης

Κύκλο επαφών με τους υποψήφιους που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, αλλά και με τους επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων του χώρου της Κεντροαριστεράς, ξεκίνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο πολιτικό φορέα. Οι δύο υποψήφιοι πυκνώνουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συνεννοήσεις, ανάμεσα στα επιτελεία των δύο πλευρών, για τους όρους και τις προϋποθέσεις της τηλεμαχίας, που θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη το βράδυ.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησαν στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας προχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Αλιβιζάτος διεμήνυσε και στις δυο πλευρές πως η τηλεμαχία δε θα γίνει υπό την αιγίδα της επιτροπής Δεοντολογίας. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και το μεσημέρι με τον Γιάννη Μανιάτη και αντιπροσωπεία των Κινήσεων Πολιτών, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη. Τις επόμενες μέρες θα συναντήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη της ΔΗΣΥ. Σε ανάλογες επαφές προχωράει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, είτε τηλεφωνικά είτε με κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Αύριο, ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον Γιώργο Καμίνη.

Φ. Γεννηματά: «Χτύπημα κάτω από τη μέση οι δηλώσεις Ανδρουλάκη»

Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας τις αναφορές του έτερου υποψηφίου για την Κεντροαριστερά Ν. Ανδρουλάκη περί οικεγενειακρατίας. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δείχνει πως δεν θέλουν την εκλογή μου στην κεντροαριστερά», μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τοποθετήθηκε για το τι θα κάνει όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή, έστειλαν μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς εμάς. «Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», είπε. Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη.

Ανδρουλάκης σε Γεννηματά: «Είμαστε κατά της κληρονομικής ισχύος»

Απάντηση στη Φ. Γεννηματά, για τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» που καταλογίζει στον Ν. Ανδρουλάκη, έδωσαν κύκλοι του υποψήφιου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, δεν υφίσταται προσωπική επίθεση κατά της προέδρου της ΔΗΣΥ. «Είπαμε από την αρχή ότι είμαστε απέναντι σε μια κοινωνία της κληρονομικής ισχύος. Είμαστε υπέρ μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, στην οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εξελιχθεί» τόνισαν. Οι ίδιες πηγές απάντησαν και στη σεναριολογία για το εάν έπρεπε ή όχι να προκαλέσει β' γύρο εκλογών στην Κεντροαριστερά ο Ν. Ανδρουλάκης -δεδομένων της μεγάλης διαφοράς των ποσοστών των δύο «μονομάχων»- υπογραμμίζοντας: «Τον β' γύρο των εκλογών τον ζητά το 60% του κόσμου που ψήφισε την Κυριακή». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι ένας β' γύρος είναι πιο διχαστικός.

Γ. Καμίνης: «Να διαφυλάξουμε τη διάθεση μαζικής συμμετοχής του α' γύρου»

Να διαφυλάξουν τη διάθεση της μαζικής προσέλευσης των προοδευτικών πολιτών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της συγκρότησης του νέου ενιαίου και πολυτασικού φορέα ζητεί από τη Φ. Γεννηματά και τον Ν. Ανδρουλάκη ο Γιώργος Καμίνης, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την Κυριακή. Ο δήμαρχος Αθηναίων σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200 χιλιάδες πολίτες ψήφισαν για την εκλογή επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα και ζητούν τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενώ τονίζει πως «η αθρόα προσέλευση στις κάλπες είναι μια πρώτη σημαντική νίκη, την οποία πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε στη διαδικασία εκλογής που συνεχίζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα