Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Να κάνουμε τη Θράκη πρότυπο ειρηνικής δημοκρατικής συνύπαρξης πληθυσμών»

Τι είπε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης

"Όραμα δικό μας, και πιστεύω και όλων των προοδευτικών κατοίκων της περιοχής, είναι να κάνουμε την Θράκη θετικό διεθνές πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης πληθυσμών, κατοίκων, ανθρώπων με διαφορετικά "πιστεύω". Αυτό σήμερα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι ένα ζητούμενο" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο "Ράδιο παρατηρητής 94 FM" της Θράκης, στην Κομοτηνή. "Θέλουμε να δείξουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν, αν δεν υπάρχουν εξωτερικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις, να συνυπάρξουν ειρηνικά, να δημιουργούν ειρηνικά" πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι στο αναπτυξιακό συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που έγινε στην Κομοτηνή παρουσία του πρωθυπουργού, χτίστηκε μια συνεργασία εμπιστοσύνης που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Για τη συγκεκριμένη περιφέρεια επισήμανε ότι βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης και μετασχηματισμού, άρα συνυπάρχουν τα προβλήματα με τις προοπτικές και αυτό προσδίδει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σχεδιασμό του μέλλοντος του τόπου. Σχολίασε ότι προηγήθηκαν του συνεδρίου επισκέψεις κλιμακίων, τα οποία κατέγραψαν τα προβλήματα και από αυτά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα για όλους τους νομούς και για όλες τις περιοχές.

Για την καταστροφή στη Σαμοθράκη γνωστοποίησε ότι θα την επισκεφθεί ο ίδιος σήμερα, προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς, ενώ έκανε λόγο για ρεκόρ στην ταχύτητα έκδοσης υπουργικής απόφασης που εκδίδεται έπειτα από θεομηνίες. Συγκεκριμένα είπε ότι συνήθως απαιτείται χρονικό διάστημα έξι έως εννέα μηνών, ωστόσο η εν λόγω απόφαση για τη Σαμοθράκη βγήκε σε λίγες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Παράλληλα «τρέχει» και το «Καλάθι των νονών» ενώ έως τις 4 Μαΐου θα είναι σε ισχύ και το «Καλάθι της Σαρακοστής»
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει