Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρ. Παυλόπουλος: «Οδύνη για τα θύματα»

Δηλώσεις πολιτικών για την «ανείπωτη τραγωδία» στη Δυτική Αττική

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας , που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανείπωτη τραγωδία»

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βαθιά του οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη.

Ενημέρωση Γεννηματά από Δούρου

Πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Μάνδρα Αττικής από τα ακραία πλημμυρικά γεγονότα που έπληξαν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους, παρείχε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννημάτα μετά από επικοινωνία της τελευταίας. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την κ. Γεννηματά να εκφράζει την λύπη και την συμπαράσταση της προς τους πληγέντες αλλά και με την δέσμευση της κ. Δούρου να ενημερώσει και πάλι την κ. Γεννήματα επί των αποφάσεων που θα ληφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με την παρουσία συναρμόδιων υπουργών, γεν. γραμματέων και της κ Δούρου.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική εκφράζει το ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Επισημαίνει παράλληλα ότι «οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», που «έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση».

Στ. Θεοδωράκης: «Μπράβο στην Πυροσβεστική»

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ποταμιού εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες. «Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους» τονίζει και προσθέτει: «Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται».

Β. Λεβέντης: «Φταίνε και οι δήμαρχοι»

«Ευθύνες και στους δημάρχους της περιοχής», επέρριψε ο Βασίλης Λεβέντης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κληθείς να σχολιάσει τη θεομηνία σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «οι δήμαρχοι εκλέγονται με τις “σημαίες” των κομμάτων και όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο φαινόμενο, σηκώνουν τα χέρια ψηλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ