Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Έντονες αντιδράσεις

ΝΔ: Εξευτελισμός της κυβέρνησης η εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη του Ρουβίκωνα. Περίπου 20 άτομα βγήκαν τρέχοντας από τον παρακείμενο σταθμό του Μετρό και με τον ίδιο τρόπο πέρασαν την εξωτερική πύλη του Πενταγώνου καθώς οι ολιγάριθμοι φρουροί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κινήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πετώντας φειγ βολάν, και έφθασαν μέχρι και τις μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο ΓΕΕΘΑ και το Γραφείο του Υπουργού (σ.σ. ο Π. Καμμένος βρίσκεται στο εξωτερικό) πριν οι άνδρες φύλαξης του Πενταγώνουν τους βγάλουν εκτός των ορίων του στρατοπέδου. Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».

Ακόμη, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» που ξεκίνησε «με το καλημέρα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΔΕ στο Υπουργείο Άμυνας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών, στον απόηχο της «εισβολής» του Ρουβίκωνα σε ένα από τα, θεωρητικώς, καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».

ΝΔ: Εξευτελισμός της κυβέρνησης η εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Έντονες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια από την Αντιπολίτευση για το νέο περιστατικό με τον Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο υπουργείου Άμυνας. Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. «Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», είναι το ειρωνικό σχόλιο του Ποταμιού. «Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

ΝΔ: Η επιτομή του κυβερνητικού εξευτελισμού

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποτάμι: Άντε και στο Μαξίμου

«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τη χώρα

«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές!» είναι το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

«Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε "τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας". Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς - Σημειωτόν τα ΙΧ στον Περιφερειακό
Πολύ αυξημένη κίνηση και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Ποια είναι τα πιο δύσκολα σημεία
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς - Σημειωτόν τα ΙΧ στον Περιφερειακό
Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΝΔ (VIDEO)
Δριμεία κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια – Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για αλαζονεία
Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΝΔ (VIDEO)