Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβάδισμα 12 μονάδες στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μετακινήσεις ψηφοφόρων καταγράφονται στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Σε διψήφια επίπεδα βρίσκεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, ενώ σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων καταγράφονται στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται, πλέον, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,5%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τελευταία κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΚΕ με 6,5%, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.

Σημαντικές είναι οι μετατοπίσεις ψηφοφόρων στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καθώς οι ψηφοφόροι του Ποταμιού κινούνται πρωτίστως προς τη ΝΔ και δευτερευόντως προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του Ποταμιού υπολογίζεται ότι μετακινούνται προς τη ΝΔ, ενώ περισσότεροι από δύο στους δέκα φεύγουν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει