Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται στο ακέραιο την εθνική μας κυριαρχία»

Ο ΠτΔ σε δήλωσή του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων - Π. Καμμένος: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν ήρωες»

Τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του λαού μας και του έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία.

Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν’ αμφισβητήσουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους».

Π. Καμμένος: «Όπου χρειαστεί, οι Ενόπλως Δυνάμεις είναι παρούσες»

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό τους, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να προσβάλει και να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας» διαβεβαίωσε εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη δήλωσή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «γιατί πράγματι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του έργου των στελεχών μας, αλλά και γιατί προστατεύουν και βοηθούν το κοινωνικό σύνολο με έργα τα οποία γίνονται σε όλη την Ελλάδα».

«Αναγνωρίζεται πλέον από όλες τις φίλες και σύμμαχες χώρες η μεγάλη προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα του προσφυγικού» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και προς τα στρατευμένα παιδιά «που στη διάρκεια της θητείας τους προσαρμόζονται με τον καλύτερο τρόπο στα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις».

«Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όταν βλέπω τον λαό ενωμένο με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χθες, όλοι οι πολίτες που βρέθηκαν εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, αγκάλιασαν τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Μαζί θα προχωρήσουμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας», κατέληξε.

Κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αθηνών παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας καθώς και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χθες, οι ορχήστρες των Ενόπλων δυνάμεων έδωσαν συναυλία στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από την είσοδο του σταθμού του ΜΕΤΡΟ. Να σημειωθεί τέλος, ότι από 18 έως 22 Νοεμβρίου 2017, από 09:00 έως 22:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος, λειτουργεί εικαστική έκθεση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με θέμα ‘’Ελλάδα της Ψυχής μου’’, ελεύθερη στο κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία» Κράτους και Εκκλησίας είπε από το Δήλεσι πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»
Το 2ο Hoppy Festival έρχεται για ένα ΣΚ γεμάτο δράσεις και εκπλήξεις στο NOESIS και στη ΧΑΝΘ και ο Κωνσταντίνος Τίκης μάς δίνει μια γεύση από τι θα...
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»