Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: «Η οικονομία ανακάμπτει»

Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται η καλή πορεία της οικονομίας τόνισε η βουλευτής Κεφαλληνίας

  «Στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή, αποτυπώνεται η καλή πορεία της οικονομίας, ότι πραγματικά ανακάμπτει και ότι υπάρχει και μία σταθερότητα γενικότερα» δήλωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όλα τα στοιχεία, που συντείνουν για να συντάξουμε αυτόν τον προϋπολογισμό -δηλαδή, από ελλείμματα στα ταμεία, να έχουμε πλεονάσματα, από τη μεγάλη μείωση της ανεργίας, που βεβαίως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το 20%, αλλά ήταν πάνω από 27% και από την πάταξη της φοροδιαφυγής- βάζουν σε μία άλλη πορεία την οικονομία μας και είναι αποδεκτό αυτό και από τους εκπροσώπους των θεσμών» σημείωσε η Θεοπεφτάτου.

Αναγνώρισε, δε, πως «πολλά μέτρα είναι δύσκολα», προσθέτοντας πως το κλίμα για την οικονομία βελτιώνεται «και ελπίζουμε ότι το 2018 θα έχουμε εξασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο, για να μπορέσουν να γίνουν και μειώσεις των συντελεστών, που είναι υψηλοί».

Σε ό,τι αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «συμβολίζει ότι όταν πηγαίνουν καλά οι αριθμοί πρέπει να πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι και γι αυτόν τον λόγο ήταν και πολλαπλάσιο από το περσινό κοινωνικό μέρισμα».

Διευκρίνισε, δε, ότι το υπερπλεόνασμα προήλθε «από τη σημαντική μείωση της ανεργίας, που σημαίνει ότι δίνουν προς τον ΕΦΚΑ τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι, από την εκκαθάριση πολλών συντάξεων, που τακτοποιήθηκαν, και από την προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές