Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι μπροστά στον Καμμένο»

Απεχθής η συμμετοχή Καμμένου στην κυβέρνηση, τόνισε

«Η συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια στην κοινωνία και στην Ευρώπη» υπογράμμισε στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στη συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι συνυπεύθυνος για τα λάθη του κ. Καμμένου».

Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται τον κ. Καμμένο για όσα κάνει, όσα είπε πρόσφατα για το θέμα των Σκοπίων και υπενθύμισε τη στάση του υπουργού Άμυνας για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας του Νίκου Φίλη. Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Καμμένος ζητάει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του, ενώ δεν το ήθελε, όταν του ζητείτο στην περίπτωση με τις καταγγελίες του ισοβίτη.

Στράφηκε κατά του Πάνου Καμμένου και δήλωσε: «Την ακροδεξιά όσο και να την πλένεις ακροδεξιά μένει. Είστε ανίκανοι να προασπίσετε τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ.Καμμένος το 2015 σε μια επίδειξη κουτοπόνηρου εκβιασμού απείλησε την Ευρώπη ότι: ''κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων εξτρεμιστικών στοιχείων, θα εισβάλλουν μέσω Τουρκίας στην καρδιά της Δύσης''.

Η συμμετοχή σας στην κυβέρνηση κ. Καμμένε συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία και συνεχίζει να προκαλεί απέχθεια σε όλη την Ευρώπη. Γιατί ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τις καθυστερημένες αντιευρωπαϊκές, συνωμοσιολογικές δυνάμεις.

Ο εθνολαϊκισμός, όμως, όταν βγαίνει στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, βγαίνει με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δεν βγαίνει με ευθύνη του κ. Καμμένου. Άρα συνυπεύθυνος για τα λάθη, τις παραλήψεις αλλά και για όλες αυτές τις ενέργειες που δεν είναι τόσο φανερό ότι είναι απλώς λάθη, αλλά είναι κάτι παραπάνω, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τώρα τις πατριωτικές κορώνες από την πλευρά του Υπουργού Αμύνης, θέλω να παραφράσω μια φράση του Σάμουελ Τζόνσον: ο πατριωτισμός -τον οποίο μονίμως επικαλείστε- ο πατριωτισμός είναι συχνά το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ