Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα επεισόδια: «Είναι τα δικά τους παιδιά»

Γ. Δραγασάκης: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης ψελλίζει την ακροδεξιά ρητορική»

Για «εικόνα χάους, ακόμη μια φορά» στο κέντρο της Αθήνας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας στο Twitter τα επεισόδια που σημειώνονται αυτή την ώρα στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Παράλληλα, καυτηριάζοντας την χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στη ομιλία του στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Υμηττού, ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι «τα δικά τους παιδιά (...) γι’ αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ομιλία του κ. Δραγασάκη εισέβαλε ομάδα 15-20 αντιεξουσιαστών φωνάζοντας συνθήματα για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφού αποχώρησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων ότι «και αυτά δικά μας παιδιά είναι», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει κάπως, γιατί ομάδα πολιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ανάρτησε πανό και πέταξε φυλλάδια. Η Αριστερά δεν έχει να "φοβηθεί" κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις και μπορεί να σταθεί σε κάθε "μάχη" θέσεων».

Γ. Δραγασάκης: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης ψελλίζει την ακροδεξιά ρητορική»

Για χρήση «μονταζιέρας» και «κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού» κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη στο Twitter για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν απέφυγε τελικά τη μονταζιέρα ο @kmitsotakis.

Σε μια ημέρα έντονου συμβολισμού, το μόνο που μέχρι στιγμής ψελλίζει είναι η ακροδεξιά ρητορική, συνεχίζοντας το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα & η Χρυσή Αυγή συντονισμένα επιδίδονται από εχθές» έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δραγασάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ