Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ενώ η κριτική αυξάνεται διεθνώς

Σύσκεψη για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με κορυφαίους υπουργούς.

Το θέμα επανέρχεται με επιτακτικό τρόπο καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και τα νησιά που φιλοξενούν πολλούς περισσότερους από όσους αντέχουν πρόσφυγες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Στο ζήτημα δε και στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα αφιερώνει πολλές σελίδες και ο διεθνής Τύπος τον τελευταίο καιρό, άλλοτε καταγράφοντας ρεαλιστικά το πρόβλημα και αποδίδοντας ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και άλλοτε πάλι όχι, βάζοντας την Ελλάδα στο στόχαστρο.

Ειδικότερα, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ