Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βουλή: «Μετωπική» Γεωργιάδη-Φάμελου στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η τρίτη μέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2018

Με υψηλούς τόνους και έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, σηκώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αυλαία της τρίτης μέρας συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

Την λάβρα αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος προκάλεσαν οι επιθέσεις που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατηγορώντας τον για υποκρισία και υποστηρίζοντας ότι την ώρα που κάνει μάθημα ανηθικότητας για τους φορολογικούς παραδείσους και τους πολεμάει, ο ίδιος διατηρεί τεράστια κεφάλαια στη Morgan Stanley και στην Black Rock και καρπώνεται τα κέρδη τους.

«Είναι εύκολο να ρίχνει κανείς λάσπη στον κ. Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος τα δούλεψε και τα δήλωσε. Γιατί δεν είπατε τίποτα για το "πόθεν έσχες" Μητσοτάκη - Μαρέβας από το οποίο λείπει η offshore εταιρεία;» ήταν η απάντηση του κ. Φάμελου για να ακολουθήσει το σχόλιο Γεωργιάδη «είδα το σθένος με το οποίο υπερασπίστηκε τις καταθέσεις του υπουργού Οικονομικών στην Black Rock και στην Morgan Stanley, γιατί δεν βρίσκει καμία περίεργη συμπεριφορά, ότι ενώ ο κ. Τσακαλώτος πάει να πείσει επενδυτές, ο ίδιος έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό» και η απάντηση του αν. υπουργού: «Τα δούλεψαν και τα δήλωσαν. Απαντήστε, όμως, γιατί δεν δηλώθηκε η offshore εταιρεία Μητσοτάκη - Μαρέβας;».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Φάμελος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρώτος που περιλαμβάνει την περίοδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

Εξάλλου, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που αυτοσχεδίασαν σε βάρος της Ελλάδας και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. «Κάποιοι κάνουν σεμινάρια πειθούς και δεν ντρέπονται, ενώ ξέρουμε πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε» είπε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραδέχτηκε ότι τα πρώτα χρόνια αυτοσχεδιάζαμε και το πρόγραμμα δεν ήταν για τη διάσωση της χώρας αλλά τη διάσωση των επενδυτών και ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι τράπεζες ήταν δαπανηρός. Εσείς επιτρέψατε να κάνουν πειράματα σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Δεν παίζατε όμως Μονόπολη, παίζατε με ανθρώπινες ζωές. Και δεν τις σεβαστήκατε. Αυτοσχεδιάζατε και τώρα παίζετε θέατρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη