Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τάσεις MRB: Με 9,4 προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν 1 στους 2 ζητά πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεσή ψήφου, στις τάσεις της MRB. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 30,7% και ακολουθούν: ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 10,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%.

«Άλλο Κόμμα» επιλέγει το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» είναι 12,8%. Στο ερώτημα πότε θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 28,7% των ερωτηθέντων απαντά «να προκηρυχθούν άμεσα»,  το 17,7% «να προκηρυχθούν πρόωρα» και το 41,3% «στο τέλος της τετραετίας».

Στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές το 15% απαντά «άμεσα», το 27,5% «πρόωρα» και το 43,7% «στο τέλος της τετραετίας».

Ως προς τη δημοφιλία νικητής βγαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς στο ερώτημα «Ποιος (Τσίπρας ή Μητσοτάκης) θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει την προτίμηση του 22,1% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προτίμηση του 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

Στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η οικονομία το 69,9% απαντά «μάλλον όχι - σίγουρα όχι» και 24,7% «σίγουρα ναι - μάλλον ναι», ενώ ερωτηθέντες αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 70,9% «μάλλον όχι - σίγουρα όχι» και 21,9% «σίγουρα ναι - μάλλον ναι».

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 87,2% απαντά «πολύ άσχημα - αρκετά άσχημα». «Πολύ καλά - αρκετά καλά» απαντά μόλις το 1,6% και «ούτε καλά ούτε άσχημα» το 10,4%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο