Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απόλυτη πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. «βλέπουν» πηγές του κόμματος

Σχολιάζοντας την έρευνα MRB – «Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αποδρομή από την εξουσία»

Για πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. κάνουν λόγο πηγές του κόμματος σχολιάζοντας την έρευνα της MRB, ενώ προσθέτουν ότι τα ευρήματα καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αποδρομή από την εξουσία, «καθώς εκτός της αποδοκιμασίας που εκφράζει για τις πολιτικές της επιλογές η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ακόμη και οι μισοί δικοί της ψηφοφόροι δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν προτίθενται να την ξαναεμπιστευθούν». Τα πέντε βασικά συμπεράσματα της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι τα εξής:

• Η Ν.Δ. με το 30,7% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου φτάνει στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ποσοστά που της διασφαλίζουν απόλυτη πολιτική κυριαρχία. Εκτιμούν ότι χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας καθώς η έρευνα δείχνει ότι η επόμενη βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από τη σημερινή.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά κράτος του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνον ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και ως ο πολιτικός αρχηγός που κατεξοχήν δηλώνουν ότι εμπιστεύονται οι πολίτες για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της χώρας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται ότι υπεροχή καταγράφεται και στο ζήτημα αντιμετώπισης της Διαφθοράς «που υποτίθεται ότι υπάρχει το δήθεν ηθικό αριστερό πλεονέκτημα».

• Το διψήφιο ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής (10,1% στην πρόθεση ψήφου) δεν αποτελεί έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση από τη συγχώνευση της ΔΗΣΥ με το Ποτάμι, η Ν.Δ. όχι μόνον δεν έχει καμία απώλεια δυνάμεων, αλλά εμφανίζει και αύξηση του ποσοστού της (κατά 1%) σε σχέση με τον Ιούνιο. Γεγονός που, όπως εξηγούν, επιβεβαιώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής προσελκύει τους όποιους νέους του ψηφοφόρους του, κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

• Από την ανάλυση της αδιευκρίνιστης ψήφου καταρρίπτεται πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ο μύθος των περίφημων αναποφάσιστων του ΣΥΡΙΖΑ «που τάχα θα τον ξαναψηφίσουν όταν γίνουν εκλογές».

• Κύκλοι του κόμματος αναφέρουν ότι η κυβέρνηση συντρίβεται κατά κράτος σε όλους τους επιμέρους τομείς, χάνοντας και τις επικοινωνιακές εντυπώσεις στα θέματα της επικαιρότητας στα οποία επιχειρεί διαρκώς να δημιουργήσει ψεύτικες επιτυχίες διαστρεβλώνοντας συστηματικά την πραγματικότητα.

Ενδεικτικά αναφέρουν:

• To πολιτικό κυβερνητικό αφήγημα περί του τέλους των μνημονίων τον Αύγουστο ελάχιστοι το πιστεύουν.

• Το 65,8% καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση ότι το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα ήταν το αποτέλεσμα της αναίτιας υπερφορολόγησης των πολιτών.

• Και τέλος το 75,8% των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν βάση οι καταγγελίες της Ν.Δ. για το σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου και μάλιστα το 55% θεωρεί ότι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

«Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι την ίδια ακριβώς άποψη έχει το 36,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 45,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ που επίσης εκτιμούν ότι το ίδιο σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση, παρά την εμφανή προσπάθεια των κ. Τσίπρα και Καμμένου όχι μόνον να το υποβαθμίσουν, αλλά και να το συγκαλύψουν» τονίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ