Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΓΔΜ: «Καταλαμβάνουμε την Ελλάδα μόνο το καλοκαίρι ως τουρίστες»

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα

«Κανένας στην ΠΓΔΜ δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά κανείς. Είναι γελοίο. Η μόνη εποχή που μπορούμε να καταλάβουμε την Ελλάδα είναι όταν πηγαίνουμε στις ελληνικές παραλίες ως τουρίστες», τόνισε η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, σε ερώτηση του Guardian αναφορικά με τους φόβους της Ελλάδας για αλυτρωτικές εδαφικές φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ στη Μακεδονία.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της, θέλει να βρει έναν τρόπο να τελειώσει την 26ετή διαφωνία με την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων.

Η κ. Σεκερίνσκα συνέδεσε την επίλυση του ζητήματος του ονόματος με την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι «θα δεχθούν έναν αξιοπρεπή και λογικό συμβιβασμό, εφόσον βλέπουν ότι η λύση ανοίγει προοπτικές για το μέλλον και δεν απειλεί την ταυτότητα, την υπερηφάνεια ή τα εθνοτικά χαρακτηριστικά μας».

«Για να υπάρξει οποιαδήποτε βιώσιμη λύση, πρέπει να επιβεβαιώσουμε στους πολίτες μας ότι οι στόχοι μας για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ρεαλιστικοί», πρόσθεσε. «Θέλουμε μια λύση που να μην βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα ή να θέτει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα.

Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό και ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα είναι εξίσου αφοσιωμένη», συμπλήρωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ