Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η χρονιά της αλλαγής

Άρθρο του βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη στον "Τύπο Θεσσαλονίκης"

Άρθρο του Γιώργου Αρβανιτίδη*

 

«Δεύτερη ζωή δεν έχει», έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης. Κι αν είναι να την ζήσουμε, ας τη ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς, όχι με ό,τι περίσσεψε από τους φόρους.

Ζωή με επιδόματα, ζωή σε δόσεις κανείς δεν ονειρεύτηκε. Ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα καταφέρνουμε επειδή ανοίγουν δουλειές με 300€ το μήνα, ακόμα κι αν η επιτυχία τους είναι να μην πέσει η χώρα στα βράχια, οι Έλληνες θυμούνται τι σημαίνει πραγματική αλλαγή.

Θυμούνται τι σημαίνει ένα πολιτικό κόμμα να δίνει περηφάνια σε εκατομμύρια μη προνομιούχους πολίτες.

Θυμούνται τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη και οικοδόμηση μιας ισχυρής και πολυπληθούς μεσαίας τάξης.

Θυμούνται την Ελλάδα να κάνει άλματα πετυχαίνοντας τον έναν εθνικό στόχο πίσω απ’ τον άλλο.

Θυμούνται μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια οικονομία με ευκαιρίες, μια χώρα με υποδομές.

Η πραγματική αλλαγή που έφερε το ΠΑΣΟΚ το 1981 κράτησε τρεις ολόκληρες δεκαετίες και αφορούσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η πραγματική αλλαγή έγινε βίωμα σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας, ένα βίωμα που δεν διαγράφεται, δεν παραχαράσσεται, δεν λησμονείται.

Οι Έλληνες δεν συμβιβάζονται, πλέον, με την μοίρα της «ψωροκώσταινας». Γι’ αυτό φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό. Θέλουν να ζήσουν μια κανονική ζωή, σε μια κανονική χώρα.

Μια χώρα που στηρίζει τα παιδιά της και δεν τα αφήνει να παλεύουν αβοήθητα με τις υποθήκες του παρελθόντος.

Μια χώρα στην οποία μπορείς να σπουδάσεις ακόμα κι αν τα εισοδήματα της οικογένειάς σου δεν είναι μεγάλα.

Μια χώρα στην οποία μπορείς να εργαστείς και να ζήσεις. Να ζήσεις καλά, να κάνεις οικογένεια, όχι να ζεις μέχρι τις 15 του μήνα που τελειώνει ο μισθός.

Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο να ζει στα όρια.

Οι πολίτες είναι λογικό να έχουν μεγάλες προσδοκίες για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κανείς δεν θα τους πείσει να δεχτούν πισωγυρίσματα. Η ιστορία και οι επιτυχίες της πατρίδας μας έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Δεν θα τον χαμηλώσουμε ξαφνικά, για να «ψηλώσουν» οι κυβερνώντες μας.

Η Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης κατάφερε πολλά. Κατάφερε να μπει στον σκληρό πυρήνα μιας μεγάλης παγκόσμιας δύναμης, κατάφερε να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, κατάφερε να σταθεί όρθια σε μια πρωτοφανή κρίση.

Τώρα είναι η ώρα για το επόμενο βήμα. Ένα βήμα μεγάλο, ένα βήμα που θα μας βοηθήσει να περάσουμε οριστικά και με ασφάλεια τον κάβο της κρίσης.

Η χώρα πρέπει να στρέψει την οικονομία της στην παραγωγή. Πρέπει να φτιάξουμε από την αρχή τον πλούτο που μας έλειψε την τελευταία 10ετία, πρέπει να γυρίσει ο κόσμος στην ύπαιθρο, πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά και οι πόλεις μας.

Το μοντέλο που μας έφτασε μέχρι εδώ προσέφερε πολλά, ο κύκλος του όμως έκλεισε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά τα δεδομένα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η επένδυση στην παραγωγή, την μεταποίηση, την ποιότητα, την καινοτομία.

Η οικονομία της χώρας μας αλλάζει και είναι στο χέρι μας να αλλάξει προς όφελος των πολλών. Η αλλαγή, όμως, αυτή δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη.

Στην πρόκληση αυτή, η Προοδευτική Παράταξη δίνει καθημερινά εξετάσεις για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για να είμαστε εμείς η πολιτική δύναμη που θα επαναφέρει την πατρίδα μας σε τροχιά ευημερίας και προόδου.

Το μήνυμα που έστειλαν πρόσφατα οι 212.000 συμπολίτες μας, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Το σχέδιο συνένωσης δυνάμεων πέτυχε, το Κίνημα Αλλαγής είναι γεγονός, η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει.

Μπροστά μας, πλέον, βρίσκεται μόνο η χρονιά της αλλαγής.

*Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, είναι βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Τομεάρχης Ναυτιλίας & Μακεδονίας-Θράκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ