Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία»

Τις θέσεις του Ποταμιού για την απεργία και την ονομασία των Σκοπίων ανέπτυξε ο επικεφαλής του κόμματος

Τις θέσεις τού Ποταμιού στην ψήφιση της διάταξης για τις απεργίες, αλλά και για το φλέγον θέμα με την ονομασία των Σκοπίων, περιέγραψε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Thema 104,6» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα, αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο "όχι" για το θέμα της απεργίας» είπε ο κ. Θεοδωράκης για το θέμα με την απεργία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακόμη, εξήγησε ότι με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πρακτικά απεργία μπορεί να αποφασίζει το 25% των μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου» υπενθυμίζοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησαν να φέρουν έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απεργία θα γινόταν αν αποφάσιζε το 51% των εργαζομένων.

Όσον αφορά, πάντως, τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι στα περισσότερα «Το Ποτάμι» θα πει «όχι».

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» είπε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος -όπως είπε «αντί για τη σοβαρή συζήτηση, έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί