17

AUG
2018

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Εξεταστική για Υγεία: Στο μικροσκόπιο συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ

19 Jan 201821.00

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά την εξέταση του προϊστάμενου της δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οροθετικούς και από το 2008 προέδρου των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρκετές φορές επισήμαναν ότι ο μάρτυρας δεν απευθυνόταν στην Επιτροπή με το κατάλληλο ύφος, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για προσπάθεια να εμποδιστεί ο μάρτυρας να καταθέσει, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, να προειδοποιήσει ότι θα αποβάλλει τον μάρτυρα από την αίθουσα και θα διακόψει την εξέτασή του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συμβάσεις της εταιρείας «ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΡ», ιδιοκτησίας Γ. Δρόση, για τεχνικό έργο στην δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2013. Το 2014, η ίδια εταιρεία υπέγραψε νέα σύμβαση ίδιου σκοπού, με αύξηση του αντιτίμου και ακόμη μία για ηλεκτρολογικές εργασίες, με εφάπαξ αντίτιμο 19.800 ευρώ. Επίσης, άλλη εταιρεία του Γ. Δρόση, με την επωνυμία «Γ.ΔΡΟΣΗΣ και ΣΙΑ ΕΕ», ανέλαβε το κέτερινγκ της δομής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι οι εταιρείες αυτές ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Πουλή, ενώ ο μάρτυρας απάντησε ότι όταν έγινε η ανάληψη του έργου, δεν υπήρχε καμία συγγενική σχέση ανάμεσα σε εκείνον και τον ανάδοχο. Εξάλλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι πρόκειται περί υπερκοστολογημένων συμβάσεων, ενώ ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν επικερδείς για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ένταση όμως προκλήθηκε, εκ νέου, μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του μάρτυρα και των βουλευτών ΝΔ, όταν ο κ. Πουλής σχολίαζε σχετικώς με αποφάσεις της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, κατέθετε έγγραφα που δεν αφορούν την περίοδο που διερευνά η Επιτροπή -όπως εντόνως επισήμαναν οι βουλευτές της πλειοψηφίας- και προχώρησε σε αναφορές για τον Παύλο Πολάκη, όπως ότι «βρίζει στο facebook και κρύβεται στα δικαστήρια», ενώ την ίδια ώρα, οι βουλευτές τον μέμφονταν ότι δεν απαντά στις ερωτήσεις τους για τις υπερτιμολογήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε να σταματήσει η κατάθεση του μάρτυρα, ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε σε τεταμένο κλίμα και με τους βουλευτές της ΝΔ να λένε ότι θα αποχωρήσουν από την Επιτροπή και θα μεταβούν στον πρόεδρο της Βουλής για να καταγγείλουν φίμωση του μάρτυρα.

Επέμεναν δε, ότι ο μάρτυρας μπορεί να καταθέτει για όποια περίοδο επιθυμεί, σε αντιδιαστολή με τους βουλευτές της συμπολίτευσης, που τόνισαν ότι δεν μπορεί να ανοίξει «η βεντάλια» της έρευνας, ακόμα και μέσω των καταθέσεων, αφού η Βουλή έχει λάβει συγκεκριμένη απόφαση για το διάστημα το οποίο θα ερευνηθεί.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς, επέμειναν να συνεχιστεί η εξέταση του κ. Πουλή και να δοθεί βάρος στα όσα ο ίδιος ανέφερε «περί απιστίας» το έτος 2016 και να διαβιβαστεί ο φάκελος στην εισαγγελία, σχετικά με ανάθεση 1,1 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης για τα κτίρια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε δε, ότι η ΝΔ θα καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, ενώ πρότεινε να ζητήσει η Επιτροπή να επεκταθεί η έρευνά της και μετά το 2014.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΔ. Παπαδημούλης: «Με σχέδιο και σοβαρότητα φτάσαμε στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών»

Πολιτική16 Aug 201823.05

Τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Κύρτσος: «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν σύνθετες»

Πολιτική16 Aug 201822.55

"Πολύ θετική είδηση η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών"

Π. Κουρουμπλής: «Απαραίτητη η ψυχραιμία και η ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία»

Πολιτική16 Aug 201822.45

«Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι στην Ελλάδα πολύ περισσότερο κάποιοι θερμοκέφαλοι» ανέφερε

Δ. Αβραμόπουλος: «Σημαντικό βήμα για τις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα και Ε.Ε.»

Πολιτική16 Aug 201822.35

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Μεταναστευτικό: Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία

Πολιτική16 Aug 201822.15

Μερικές μικρές λεπτομέρειες έχουν απομείνει

Χρ. Σπίρτζης: Στην εισαγγελία για το ακατάσχετο επιδόματος σε πυρόπληκτους

Πολιτική16 Aug 201822.05

Προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για παράνομες κατασχέσεις από τράπεζες

ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορούν να στήσουν πανηγύρια πάνω στις θυσίες των Ελλήνων»

Πολιτική16 Aug 201821.55

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης

Απαντήσεις αν υπάρχουν «αντίδωρα» για τους στρατιωτικούς ζητά η Ν.Δ.

Πολιτική16 Aug 201821.45

«Χαρμόσυνο νέο σε ένα ζοφερό καλοκαίρι η αποφυλάκισή τους», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης


Μαξίμου: Πώς φθάσαμε στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Πολιτική16 Aug 201821.35

«Ουδέποτε μπήκε σε παζάρια το ζήτημα», λένε κυβερνητικές πηγές - Το παρασκήνιο της απελευθέρωσης των 2 στρατιωτικών


Μασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία