27

MAY
2018

Άρθρο του βουλευτή Αριστείδη Χ. Φωκά

Α. Φωκάς: Προδοτική κίνηση η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια

21 Jan 201810.00

Άρθρο του Αριστείδη Χ. Φωκά για την Έντυπη Έκδοση της εφημερίδας Τύπος Θεσσαλονίκης*

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 συμφώνησε σε μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία, στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία». Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη θέση ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου, προκαλώντας τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού και δη των Μακεδόνων που μεγάλωσαν σε αυτά τα εδάφη. 

Η κυβέρνηση όλο αυτό τo διάστημα χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, λησμονώντας πως μετά από όλη αυτή τη θλιβερή οικονομική κατάσταση που ζει ο ελληνικός λαός, το μόνο που του απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας.

Εμείς, η Ένωση Κεντρώων, από την πρώτη στιγμή που ξανάνοιξε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ήμασταν και είμαστε ξεκάθαροι. Η χρήση του όρου "Μακεδονία" ως δεύτερο, ή τρίτο συνθετικό είναι ανεπίτρεπτη, πέρα από κάθε λογική. Για τον λόγο αυτόν και θα δώσουμε το δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θέλοντας  να σταθούμε αλληλέγγυοι  στους συμπολίτες μας που είναι αντίθετοι με την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Σκοπιανό.

Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν σε ένα νέο μοίρασμα της τράπουλας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το θλιβερό είναι πως οι γείτονες μας παραχαράσσοντας την ιστορία και ακολουθώντας μία χονδροειδέστατη προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών.

Την ίδια ώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται πίσω από κλειστές πόρτες, με τους κυβερνώντες μάλιστα να έχουν διαφορετικές απόψεις, γεγονός που υποβαθμίζει τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης.

Το Σκοπιανό και η λύση του, που κάποιοι την μεθοδεύουν όπως – όπως, χρειάζεται σωστούς, έξυπνους, ουσιαστικούς χειρισμούς και όχι συγκυβερνώντες που ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον για την ορθότητα της διαπραγμάτευσης του.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι ένα θέμα που απηχεί στις ψυχές των Ελλήνων, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν είναι κομματικό θέμα, αλλά εθνικό για αυτό και απαιτεί συναινέσεις και συνεννόηση.

Η κυβέρνηση, κατά την άποψη μου, προσέρχεται αποδυναμωμένη έναντι των εταίρων, λόγω της έλλειψης κεντρικής ταύτισης απόψεων.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας επιδεικνύει μία αλαζονική συμπεριφορά απαξιώνοντας την αντιπολίτευση, καθώς αποφεύγει να την ενημερώσει και την ίδια ώρα αναγκάζει τους Έλληνες να απολογηθούν για τον πατριωτισμό και για τις αξίες τους.

Τα εθνικά θέματα συνιστούν μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Κάθε φορά που έμπλεξαν με την εσωτερική πολιτική σκηνή, κατέληξαν σε τραγωδίες, ή χαμένες ευκαιρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν η κυβέρνηση θέλει όντως την επίλυση του προβλήματος, ή τη διάσπαση της αντιπολίτευσης και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Εκτιμώ πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και έχουμε μακρύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στη συμφωνία, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου.

Το ζήτημα, θα επαναλάβω, πως απαιτεί σοβαρότητα και συνέπεια. Δεν χρειάζονται κόκκινες γραμμές που καταπατώνται όταν εξυπηρετεί, ούτε τυμπανοκρουσίες για λύσεις που έρχονται σύντομα. Αυτή τη φορά το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί, αλλά με υπευθυνότητα, όχι με τη δημιουργία νέων διχασμών.


*Ο Αριστείδης Χ. Φωκάς είναι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων και σύμβουλος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΜητσοτάκης: Συμπαθής αλλά δεν έχει πετύχει ως δήμαρχος ο Μπουτάρης

Πολιτική27 May 201811.43

Έχει βοηθήσει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης

«Βόμβα» Δένδια: Και η ΝΔ θα μπορούσε να στηρίξει Μπουτάρη

Πολιτική26 May 201815.29

Θα το επιλέξει το κόμμα, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ


Ο Στ. Καλαφάτης στον «Τ.Θ.»: «Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης υφίσταται η Θεσσαλονίκη»

Πολιτική26 May 201808.00

Συνέντευξη του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης

Να δώσουμε φωνή στον απανταχού Ελληνισμό!

Πολιτική26 May 201801.30

Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

«Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους και μνημόνια;»

Πολιτική26 May 201801.00

Ο Γ. Λαζαρίδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»Η Αμφίπολη θέλουν δε θέλουν θα μιλήσει…

Πολιτική26 May 201800.30

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» για τα κονδύλια που κινδυνεύουν να χαθούν για την ανάδειξη των σπουδαίων ευρημάτων του λόφου Καστά

Γ. Μαυρωτάς: «Φιάσκο της κυβέρνησης με τον διορισμό γενικών γραμματέων»

Πολιτική25 May 201820.55

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημειώνει πως «το ένα «επίτευγμά» τους ακυρώνεται μετά το άλλο»

ΚΚΕ: Διαψεύδεται το παραμύθι της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια

Πολιτική25 May 201820.45

Από τον Περισσό σημειώνουν ότι έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο με ματωμένα πλεονάσματα

Φ. Γεννηματά: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός»

Πολιτική25 May 201820.35

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής

ΝΔ: Βαριές οι δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια

Πολιτική25 May 201820.25

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το κρασί» της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια «νέρωσε πολύ»


ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplex
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία