Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η διάψευση Καραμανλή – Δεν είπα αυτά που λένε για τη Μακεδονία

Όπως σχολιάζουν συνεργάτες του, με αφορμή δημοσιεύματα...

«Η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους» σχολιάζουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου» ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει κάνει «παρέμβαση» για το Σκοπιανό.

Όπως αναφέρει το ρεπορταζ της εφημερίδας, ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε σε βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα πρόσθεσε ότι «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» και τόνισε ότι η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Πηγή: Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη