Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαγορά «κόκκινων» δανείων στρατιωτικών πρότεινε ο Καμμένος

Ακόμα και εξυπηρετούμενα δάνεια θα μπορούσαν να εξαγορασθούν σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ - Με «καρφιά» η απάντηση o τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια

Τη δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες στο ποσοστό που θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού».

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία με την καταγραφή των δεδομένων για τα δανειακά προϊόντα που έχουν λάβει τα στελέχη και το προσωπικό από όλα τα επιτελεία.

«Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά. «Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον «προϋπολογισμό» του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

«Καρφιά» από Κικίλια για Καμμένο

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν καλά ότι όσο πήραν τρία χρόνια τα αναδρομικά που τους υπόσχεται ο κ. Καμμένος, άλλο τόσο θα τους εξαγοράσει και τα δάνεια». Αυτό έγραψε στο twitter o τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Έθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο κ. Κικίλιας επισύναψε και κάρτα με σειρά δηλώσεων του ΥΕΘΑ από το 2017 έως και σήμερα, με τις οποίες δεσμευόταν για επιστροφή των αναδρομικών των στρατιωτικών, με βάση τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Κικίλιας εξέδωσε λίγο αργότερα και επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι «ο κ. Καμμένος εμπλουτίζει καθημερινά την ατζέντα των ψεμάτων του. Τώρα υπόσχεται την εξαγορά των δανείων των στελεχών και των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντί να δίνει υποσχέσεις ανεφάρμοστες, παράνομες και αντισυνταγματικές, ας επιστρέψει τουλάχιστον, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, το υπόλοιπο 50% των αποδοχών που τους οφείλει σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε παρενόχληση του γιου του
«Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε παρενόχληση του γιου του
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)