Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Βαρουφάκης: «Παραμύθι ότι η Ελλάδα σώθηκε»

Συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό

«Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα σώθηκε, ότι πάει καλύτερα. Αυτό είναι παραμύθι. Η πραγματικότητα είναι ότι πάει από το κακό στο χειρότερο», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Nouvel Observaterur. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ευρώπη πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα των σχεδίων της αλλά οι νέοι φεύγουν από τη χώρα. «Και είναι οι πιο μορφωμένοι αυτοί που την εγκαταλείπουν Θα πρέπει να λυπόμαστε όχι να πανηγυρίζουμε. Στην Ελλάδα οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώνονται και αυξάνεται η μερική απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει.

«Εάν εργάζεστε τρεις ώρες την εβδομάδα, σας λένε ότι έχετε δουλειά. Αυτό είναι καταστροφικό. Δεκατέσσερα αεροδρόμια πωλήθηκαν, μεταξύ αυτών της Μυκόνου και της Σαντορίνης σε μια γερμανική εταιρεία για 1,2 δισεκατομμύρια. Για τίποτα. Αγοράζουν με τα χρήματα που τους αποπληρώνουμε για να αποφύγουν την πτώχευση. Είναι σαν να παίρνω το σπίτι σας και να μου δίνετε εσείς τα χρήματα για να το αγοράσω». Είναι τρελό, πρόσθεσε. «Δυστυχώς πρόκειται για μια κυβέρνηση Αριστεράς που επέλεξε αυτή την πολιτική. Και αυτό παραλύει την πλειοψηφία του πληθυσμού. Πρόκειται για ένα θανατηφόρο συνδυασμό».

«Απογοητευμένος από τον Εμανουέλ Μακρόν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως είναι πολύ απογοητευμένος από τον Εμανουέλ Μακρόν. «Όπως έχω πει και στο παρελθόν, έχω ή μάλλον είχα μια πολύ καλή προσωπική σχέση μαζί του. Είχα εκτιμήσει τη στάση του το 2015 όταν βρισκόμουν στην κυβέρνηση. Είχαμε διαφωνίες σχετικά με το ζήτημα της λιτότητας και της αγοράς εργασίας, όμως περίμενα από αυτόν δυο πράγματα: ένα όραμα για την Ευρώπη που θα έχει συνοχή και λογική και το οποίο θα μάχεται για μεγάλες παραχωρήσεις από το Βερολίνο». Πρόσθεσε σημειώνοντας πως «ήλπιζα ότι θα ήταν φιλελεύθερος όσον αφορά τις πολιτικές ελευθερίες, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Έχω απογοητευτεί γιατί κάνει λάθος και στα δυο θέματα. Οι ευρωπαϊκές του προτάσεις είναι πολύ αδύναμες. Προτείνει έναν ήπιο φεντεραλισμό. Έχει ένα όραμα σε στάδια και πιστεύει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα. Είναι σεβαστό αλλά νομίζω ότι κάνει λάθος. Για να μπορέσει να έχει αυτές τις μικρές παραχωρήσεις, θα χρησιμοποιήσει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€