Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis

Ξέσπασμα Κοντονή για τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη – «Βολές» από Κικίλια και Λοβέρδο - Την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, μετά την πρόταση που κατατέθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Απόλυτη παράνοια» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κατηγορείται πως καθοδηγεί τη Δικαιοσύνη όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι υπάρχουν αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν παραγραφεί, αλλά υπάρχουν κι αδικήματα όπως αυτά της δωροδοκίας και της δωροληψίας, τα οποία πρέπει να ερευνηθεί εάν έχουν παραγραφεί.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί το πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης Υπουργών εντός των ορίων της αναθεώρησης του Συντάγματος κι επισήμανε ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν χρειάζονται προστασία, ούτε πρέπει να υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις Σαλμά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες», τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα ως “μάρτυρας επιβεβαίωσης”.

Ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έκανε προχθές τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις του Στέλιου Κούλογλου, λέγοντας ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι εκείνος ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, αλλά όχι ότι ζήτησε την προστασία τους, τονίζοντας ότι χάρη σε εκείνον έγινε γνωστή η υπόθεση και στην Ελλάδα και ότι δεν υπήρχε λόγος να παίξει τον ρόλο του προστατευόμενου μάρτυρα.

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ναι μεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για όλους τους φερόμενους εμπλεκόμενους, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει τεκμήριο ενοχής για τους μάρτυρες και τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση.

«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να συρθούμε μέχρι τις εκλογές στη λάσπη», υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας στην ίδια εκπομπή. Τόνισε πως όταν η Νέα Δημοκρατία λέει «όλα στο φως χωρίς κουκούλες», αυτό δεν είναι απλώς μια φράση, συμπληρώνοντας πως «η Κυβέρνηση διολισθαίνει στη λάσπη της σκανδαλολογίας» εξαιτίας - όπως είπε - του πανικού από τον οποίο κατελήφθη όταν είδε τον λαό να κατεβαίνει στον δρόμο.

Για πολιτικό ιθύνοντα νου πίσω από την υπόθεση Novartis, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο “Καλημέρα Ελλάδα”. Εξοργισμένος, για όσα του προσάπτει η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, τόνισε «αρκετή η πλάκα, έλεος πια με τους αλήτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ