Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Προανακριτική Επιτροπή για όλους και για όλα

Τι είπαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή οι Γ. Κουτσούκος και Θ. Παπαθεοδώρου

Προανακριτική Επιτροπή για όλους και για όλα, με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες, ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, δια των βουλευτών της Γιάννη Κουτσούκου και Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με τον δεύτερο να χαρακτηρίζει την πρόταση της πλειοψηφίας «παντελώς ανυπόστατη και άκυρη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να στηθούν 12 κάλπες -και για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό. Οι δύο ομιλητές είπαν ότι δεν περιγράφονται ορισμένα αδικήματα, ενώ άλλα θεωρούνται παραγεγραμμένα χωρίς καν να αναφέρονται.

Επιπλέον «λείπουν πρόσωπα», όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος -όπως παρατήρησε ο κ. Παπαθεοδώρου- αναφέρεται ως Κ.Π. «λες και είναι ανήλικο».

Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ακόμη ότι δεν αναφέρεται η περίοδος από τον Σεπτέμβριο του 2017, που υπουργός Υγείας είναι ο Ανδρέας Ξανθός και η οποία και δεν εμπίπτει σε παραγραφή.

Ζήτησε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος «μάζεψε την πρόταση της πλειοψηφίας», καθώς αυτή είναι να διεξαχθούν δύο τρεις συνεδριάσεις στις οποίες θα γίνει συζήτηση αν η Επιτροπή έχει αρμοδιότητες και να σταλεί ο φάκελος στην Δικαιοσύνη.

«Δεν θα πάμε έτσι, ούτε πρόκειται να στηθούν κάλπες για να σπιλωθούν πρόσωπα και μετά να τους πούμε συγγνώμη, επιστρέφει ο φάκελος στην Δικαιοσύνη. Αυτά είναι δίκες που γνωρίσαμε στο παρελθόν και έχουν πολύ σκοτεινή ιστορική αναφορά. Θα συζητήσουμε εδώ για όλους και για όλα και πάνω από όλα δεν θα γίνει κανιβαλισμός των θεσμών και κανιβαλισμός των διαδικασιών» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ ο κ. Κουτσούκος μίλησε για «επιτομή της μεθόδευσης» για την σπίλωση πολιτικών προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας