Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάββας Αναστασιάδης: Μύθος η καθαρή έξοδος

Άρθρο του βουλευτή Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη*

Αν πιστέψει κανείς  αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ότι  το τρίτο μνημόνιο λήγει και επίκειται  μία  «καθαρή έξοδος στις αγορές» το καλοκαίρι του 2018, τότε η Ελλάδα εισέρχεται σε έναν οικονομικό παράδεισο.

Δυστυχώς όμως είναι και αυτό ένα ακόμα μεγάλο ψέμα  του κ. Τσίπρα, αφού ήδη έχει ψηφίσει ένα τέταρτο Μνημόνιο,  που έχει μέτρα για μετά το 2018,  εποπτεία και  δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους.

Επιγραμματικά , λοιπόν, στη νέα χρονιά θα έχουμε: Μείωση των συντάξεων το 2019, μείωση του αφορολογήτου το 2020, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021, νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ, νέες περικοπές στο επίδομα θέρμανσης . Αυξημένη μερική απασχόληση που έφτασε στο 57% . Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων -με το άρθρο 17 του ν. 4472 και  το SSM να εποπτεύει τις Τράπεζές  μας για  34 ακόμη χρόνια.

Δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι  επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η χώρα είχε βγει στις αγορές για πρώτη φορά το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το πρόσθετο μνημόνιο , εάν ο κ. Τσίπρας και ο κ.Καμένος  δεν προκαλούσαν πρόωρες εκλογές  το 2015, με απροκάλυπτα ψέματα και περισσή ανευθυνότητα.

Και το  έκαναν σε μια πολύ κρίσιμη για τον τόπο στιγμή. Όταν όλα έδειχναν πως μετά από πέντε δύσκολα χρόνια η Χώρα ξεπερνούσε τα προβλήματά της, παρουσίαζε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έμπαινε στην κανονικότητα.

Η Ελλάδα θα είχε ξεπεράσει την κρίση αν ο Τσίπρας  και η παρέα του δεν την είχαν φορτώσει με το φέσι των 100 δις ευρώ το 2015. Σε 200 δις το ανέβασε πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος του  EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Ο κ. Τσίπρας μιλά για καθαρή έξοδο, όταν όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι μιλούν για συνέχιση της επιτήρησης. Όταν τα εισοδήματα  του 62,4% των Ελλήνων μειώθηκαν το 2017 σε σχέση με το 2016. Το 25% των Ελλήνων φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές  του  υποχρεώσεις το 2018. Όταν η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη σε μία πολιτική που την στραγγαλίζει.

Τα χρέη των πολιτών στις εφορίες  για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ. Οι κατασχέσεις περιουσιών έχουν πολλαπλασιαστεί -γίνονται περίπου 1.000 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη ημέρα. Οι μαζικοί πλειστηριασμοί Τσίπρα – Τσακαλώτου, ακόμη και πρώτης κατοικίας, έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα επιβληθέντα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν δρομολογηθεί σε παραπάνω από 1 εκατ. Έλληνες.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποδείχθηκε η πιο ανίκανη, η πιο σκληρή , η πιο ανάλγητη, η πιο αυταρχική, η πιο αντιδημοκρατική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Οι πολίτες από τη μεριά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν  στην καθημερινότητά τους από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καλούνται  όμως και να αξιολογήσουν. Να αντιληφθούν  ότι χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση για να καλύψει η χώρα το χαμένο έδαφος και να επανέλθει στην κανονικότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας. Που θα κάνει πάλι τη Χώρα μας αξιοσέβαστη, ικανή να προασπίσει τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ., για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Το άρθρο από την Έντυπη Έκδοση της εφημερίδας «Τύπος Θεσσαλονίκης». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη