Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βούτσης: Μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια για τον όρο "Μακεδονία"

Όσους ψηφίσουν την πρόταση για την ονομασία

Με ψήφους 156 "ναι" αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατόπιν προτάσεως του Προέδρου Νίκου Βούτση. Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κι ενώ η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στην Χρυσή Αυγή, αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου της Βουλής ότι μοιράστηκαν στους τριακόσιους της Βουλής κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων που αποκαλούν "προδότες" όσους ψηφίσουν υπέρ σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η σχετική ψηφοφορία για τις ασυλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής έγινε με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στο Κοινοβούλιο και το οποίο θα χρησιμοποιείται πλέον σε κάθε ψηφοφορία στη Βουλή εκτός από τη μυστική για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Στη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τάχθηκαν υπέρ επιβολής κυρώσεων στους βουλευτές της ΧΑ εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στο Κοινοβούλιο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο επεισόδιο με τον Ηλ. Κασσιδιάρη να αποκαλεί "τούρκο" τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά κατά τη διάρκεια της κλειστής ενημέρωσης του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. 

Τόσο ο ΠτΒ όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της επιβολής κυρώσεων, καταδικάζοντας τα έκτροπα εντός του Κοινοβουλίου.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε πλήρως τους Έλληνες βουλευτές μουσουλμάνους στο θρήσκευμα υπογραμμίζοντας ότι "είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης. Θα πρέπει να τύχουν απ´ όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, ποτέ ξανά μέσα σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες".

Ο κ. Βούτσης έκανε σύνδεση της ΧΑ με κείμενο που μοιράστηκε, όπως είπε σε όλους τους βουλευτές για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

"Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής. "Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα