Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην κριτική Γυφτόπουλου

Για το γραφείο πρωθυπουργού και τη βλάβη στο δίκτυο της ΕΥΑΘ ...

Απαντήσεις στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, αναφορικά με τις κυβερνητικές δράσεις από την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου πρωθυπουργού καθώς και για τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ δίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

"Στην προσφιλή της συνήθεια να κάνει κριτική για την κριτική, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης διά του προέδρου της, Αντώνη Γυφτόπουλου" αναφέρει η ανακοίνωση.

"Μόνο που ο κ. Γυφτόπουλος, παρασυρμένος από τον αντιπολιτευτικό οίστρο, ξέχασε μερικά πράγματα. Του θυμίζουμε λοιπόν, πως ο "χάρτης με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις" δεν αποτελεί σχέδιο αλλά παρεμβάσεις οι οποίες είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης", προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναλυτικά λόγος - μεταξύ άλλων - για τη δημιουργία των τριών ΤΟΜΥ σε υποβαθμισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Β.Ελλάδος, στο Φίλυρο, την εξεύρεση λύσης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, την απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στις τοπικές κοινωνίες, την απόδοση της 1ης προβλήτας του λιμανιού στην πόλη, την ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του μετρό και την έναρξη της διαβούλευσης για την επέκταση.

"Αλήθεια να ρωτήσουμε κι εμείς τον κ. Γυφτόπουλο, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια τίποτε από όλα αυτά δεν είχε προχωρήσει ούτε καν είχε εξαγγελθεί;", τονίζεται.

"Όσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε στη διοίκηση της ΕΥΑΘ, απέφυγε επιμελώς να πει στους δημοσιογράφους για όλα τα έργα τα οποία δεν έγιναν στο παρελθόν, ποιοι είχαν την ευθύνη που δεν έγιναν και φυσικά για το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ. Αμφισβήτησε επίσης ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΝΔ Θεσσαλονίκης τη χρησιμότητα του γραφείου του πρωθυπουργού και θύμισε πως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε πως θα το καταργήσει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, αρκεί να θυμηθούμε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων τις οποίες έχει ήδη έχει εξαγγείλει", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ