Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 21,5%, όπως είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Μάρτιο. Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε εννέα μονάδες (28,5% - 19,5%).

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Ν.Δ.: 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%, Κίνημα Αλλαγής: 9%, Χρυσή Αυγή: 8%, ΚΚΕ: 6,5%, ΑΝΕΛ: 2%, Ένωση Κεντρώων: 2%, Ελληνική Λύση: 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%, ΛΑΟΣ: 1%, Άλλο: 3%, Αναποφάσιστοι: 7%, Δεν απαντώ: 6%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 55% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ποσοστά που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%, ενώ «κανένας» απάντησε το 40% των ερωτηθέντων.

Αχίλλειες πτέρνες για την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί και η ασφάλεια

Πολιτική «αιμορραγία», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, προκαλεί στην κυβέρνηση το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και τα «κενά» που διακρίνουν οι πολίτες στην αστυνόμευση. Σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ενώ το 32% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης. «Πληγή» αποδεικνύεται, επίσης, το θέμα της ασφάλειας, καθώς το 68% των πολιτών δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το υπάρχον επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης, ενώ μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ