Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θ. Καράογλου: «Να μη γίνουμε μέρος του προβλήματος που έχει η Τουρκία»

Τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, στη Β' Θεσσαλονίκης,

"Θα πρέπει να προσέξουμε να μη γίνουμε μέρος του προβλήματος, που έχει η Τουρκία εσωτερικά, γιατί οι πρόωρες εκλογές δεν έχουν σχέση κυρίως με το τι θα κάνει η Τουρκία με την Ελλάδα, έχουν σχέση κυρίως με την κατάσταση της οικονομίας της Τουρκίας που δυστυχώς γι' αυτήν πάει από το κακό στο χειρότερο" δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ερωτηθείς εάν αναμένει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Καράογλου εκτίμησε: "Έχουμε 65 μέρες δύσκολες, γιατί ο Ερντογάν θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και πολύ φοβάμαι ότι οι σχέσεις μας θα επηρεάζονται αντιστρόφως ανάλογα με τα ποσοστά του, αν δηλαδή θα βλέπει τα ποσοστά του να είναι υψηλά, θα είναι ήρεμες οι σχέσεις μας και δεν θα υπάρχουν εντάσεις, ενώ αν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται, τότε θα δημιουργεί εντάσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πιστεύει ότι θα συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από το κόμμα του και τον ίδιο".

"Από εκεί και πέρα", επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, "χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η Τουρκία δυστυχώς συμπεριφέρεται σαν ένας ανεύθυνος γείτονας, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις και προκλήσεις κι εμείς δεν πρέπει -κατά τα κοινώς λεγόμενα- να 'τσιμπάμε' στις προκλήσεις αυτές κι είναι πολύ σημαντικό ο υπουργός Άμυνας να μην μιλάει πολύ". "Ο υπουργός Άμυνας πρέπει να μιλάει όταν υπάρχει λόγος και όταν πρέπει να δώσει την απάντηση διά των ενόπλων δυνάμεων.

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να τα διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών και με σύνεση, με λογική, με μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι προφανές πως και η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο, αλλά η Τουρκία ενδεχόμενα μπορεί να θέλει ένα θερμό κλίμα, γιατί αυτό επηρεάζει και το εσωτερικό της" εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο