Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραιτήθηκε ο Στ. Κριμιζής-Αιχμές για χειραγώγηση του ΕΛΔΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) ανακοίνωσε μέσω επιστολής ο Σταμάτης Κριμιζής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

Ειδικότερα, στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κριμιζής τόνισε πως δεν δέχεται να είναι φερέφωνο κανενός, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαγκλάρα «Τσάρο του Διαστήματος», που δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου» και μίλησε για προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του Οργανισμού προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις.

«Διέκρινα ξεκάθαρη διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία», υπογράμμισε. «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κριμιζής.

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι αυτές οι θέσεις «ανήκουν - και ανήκαν πάντα - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών». «Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»