15

AUG
2018

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ: Όχι στην εργαλειακή αντίληψη της Αυτοδιοίκησης

25 Apr 201821.55

Όλα τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει με την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών με στόχο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, όπως στην συνταγματική αναθεώρηση, για να καθορίζουμε εμείς την πολιτική ατζέντα. Με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική χωρίς πολιτικούς ετεροπροσδιορισμούς.

Οι προσωπικές στρατηγικές, ορισμένες φορές μάλιστα απέναντι στις συλλογικές συνεδριακές μας αποφάσεις, δεν βοηθούν στην προώθηση ενός ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος. Για αυτό κανένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορεί να έχει ασυλία, όποιος κάνει κριτική αυτονόητο είναι ότι θα δέχεται και κριτική. Για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών απαιτούνται τομές με το παρελθόν, συνθέσεις που θα λειτουργούν προωθητικά και πολλή δουλειά».

Η ΔΗΜΑΡ ασκεί έντονη κριτική στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι διαθέτει εργαλειακή αντίληψη της Αυτοδιοίκησης για να εξυπηρετήσει  μικροκομματικές  σκοπιμότητες, ανακυκλώνοντας  παθογένειες του παρελθόντος. «Όσον αφορά το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα, αυτό πράγματι έχει στρεβλώσεις, γι΄ αυτό και πρέπει να γίνει αναλογικότερο, αλλά το σύστημα που προτείνεται από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση σήμερα επιδιώκει να επιβάλει και όχι να συνδιαμορφώσει τη θέση μέσα από εκτενή διάλογο με τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Δεν γίνεται όμως να νομοθετείς για την Αυτοδιοίκηση ερήμην της ίδιας της αυτοδιοίκησης» σημειώνει. 

Για την ένταση στις ελληνουρκικές σχέσεις και την  συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών τονίζεται ότι «λογικές παζαριού όμως στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωρούν» κι  απαιτείται στάση εθνικής ευθύνης, εγρήγορση και ψυχραιμία. «Η απάντηση στον εθνικισμό δεν είναι ο εθνικισμός, γιατί τότε διευκολύνονται απλά τα σχέδια τους.

Η χώρα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, ενώ για το ζήτημα του ονόματος της  πΓΔΜ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλη μία ευκαιρία για την επίλυση του.

«Είμαστε υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου. Μίας λύσης κοινά αποδεκτής από τις δύο χώρες, με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό, μέσα από μία Ενιαία Διεθνή Συνθήκη. Η θέση μας παραμένει σταθερή, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Κατηγορεί τη κυβέρνηση, λέγοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από νέα διχαστικά μέτωπα αλλά από εθνική συνεννόηση. «Η τεχνητή πόλωση και οι διχαστικές λογικές δεν μπορούν να δώσουν λύση στα σημερινά προβλήματα της χώρας. Για αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα ψευδεπίγραφα "μέτωπα" που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να συγκροτήσουν ερήμην της ίδιας της πολιτικής.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από νέα διχαστικά μέτωπα, έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση.  Απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις στα μείζονα θέματα ευρύτερης σημασίας για την χώρα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση και τα εθνικά θέματα» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΠώς φτάσαμε στην απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών – Το παρασκήνιο με Τουρκία

Πολιτική15 Aug 201812.59

Το παρασκήνιο και οι παράγοντες που οδήγησαν στην απελευθέρωσή τους


Τσίπρας: «Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» (ΦΩΤΟ)

Πολιτική14 Aug 201819.40

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών


ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, λένε οι Τούρκοι

Πολιτική14 Aug 201819.27

Τι αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu


Πάνω από 3.830 οι αιτήσεις για το επίδομα στους πυρόπληκτους

Πολιτική14 Aug 201813.30

Σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πολιτική14 Aug 201813.20

Στις 74.692 εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ 

Κ. Γκιουλέκας: Οι εκλογές είναι η μόνη λύση

Πολιτική14 Aug 201812.20

Αυτή η κυβέρνηση στα μάτια του ελληνικού λαού έχει χρεοκοπήσει εντελώς, είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Τα κριτήρια για τη δωρεάν φοίτηση στα μεταπτυχιακά

Πολιτική14 Aug 201811.40

Ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Ν. Παππάς: «Η ΕΡΤ κρίσιμος παίχτης του τηλεοπτικού πεδίου και όχι παρίας»

Πολιτική13 Aug 201823.15

Με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε με προσυμβατικό έλεγχο την προμήθεια 135 ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ

Π. Σκουρλέτης: «Τα πράγματα είναι πιο καλά από το 2010 και το 2015»

Πολιτική13 Aug 201823.05

Η αποτελεσματικότητα είναι προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Η ακραία λιτότητα υπεύθυνη και για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική, λέει.

Αλ. Τσίπρας: «Οι αναλύσεις του Σαμίρ Αμίν τροφή σκέψης και έμπνευση δράσης»

Πολιτική13 Aug 201822.55

Αποχαιρετά τον κορυφαίο οικονομολόγο και θεωρητικό του μαρξισμού, που έφυγε από τη ζωή


Μασούτης

Mediterranean CosmosBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία