20

OCT
2018

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ: Όχι στην εργαλειακή αντίληψη της Αυτοδιοίκησης

25 Apr 201821.55

Όλα τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει με την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών με στόχο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, όπως στην συνταγματική αναθεώρηση, για να καθορίζουμε εμείς την πολιτική ατζέντα. Με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική χωρίς πολιτικούς ετεροπροσδιορισμούς.

Οι προσωπικές στρατηγικές, ορισμένες φορές μάλιστα απέναντι στις συλλογικές συνεδριακές μας αποφάσεις, δεν βοηθούν στην προώθηση ενός ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος. Για αυτό κανένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορεί να έχει ασυλία, όποιος κάνει κριτική αυτονόητο είναι ότι θα δέχεται και κριτική. Για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών απαιτούνται τομές με το παρελθόν, συνθέσεις που θα λειτουργούν προωθητικά και πολλή δουλειά».

Η ΔΗΜΑΡ ασκεί έντονη κριτική στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι διαθέτει εργαλειακή αντίληψη της Αυτοδιοίκησης για να εξυπηρετήσει  μικροκομματικές  σκοπιμότητες, ανακυκλώνοντας  παθογένειες του παρελθόντος. «Όσον αφορά το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα, αυτό πράγματι έχει στρεβλώσεις, γι΄ αυτό και πρέπει να γίνει αναλογικότερο, αλλά το σύστημα που προτείνεται από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση σήμερα επιδιώκει να επιβάλει και όχι να συνδιαμορφώσει τη θέση μέσα από εκτενή διάλογο με τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Δεν γίνεται όμως να νομοθετείς για την Αυτοδιοίκηση ερήμην της ίδιας της αυτοδιοίκησης» σημειώνει. 

Για την ένταση στις ελληνουρκικές σχέσεις και την  συνεχιζόμενη φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών τονίζεται ότι «λογικές παζαριού όμως στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωρούν» κι  απαιτείται στάση εθνικής ευθύνης, εγρήγορση και ψυχραιμία. «Η απάντηση στον εθνικισμό δεν είναι ο εθνικισμός, γιατί τότε διευκολύνονται απλά τα σχέδια τους.

Η χώρα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, ενώ για το ζήτημα του ονόματος της  πΓΔΜ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλη μία ευκαιρία για την επίλυση του.

«Είμαστε υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου. Μίας λύσης κοινά αποδεκτής από τις δύο χώρες, με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό, μέσα από μία Ενιαία Διεθνή Συνθήκη. Η θέση μας παραμένει σταθερή, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Κατηγορεί τη κυβέρνηση, λέγοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από νέα διχαστικά μέτωπα αλλά από εθνική συνεννόηση. «Η τεχνητή πόλωση και οι διχαστικές λογικές δεν μπορούν να δώσουν λύση στα σημερινά προβλήματα της χώρας. Για αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα ψευδεπίγραφα "μέτωπα" που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να συγκροτήσουν ερήμην της ίδιας της πολιτικής.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από νέα διχαστικά μέτωπα, έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση.  Απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις στα μείζονα θέματα ευρύτερης σημασίας για την χώρα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση και τα εθνικά θέματα» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Τσίπρας: Ιστορική μέρα για την εξωτερική μας πολιτική

Πολιτική20 Oct 201813.21

Κοτζιάς: Επέκταση κυριαρχίας της χώρας μετά από 70 χρόνια

Ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας (VIDEO)

Πολιτική20 Oct 201811.14

Κοτζιάς: Είμαι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός

Ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλει δωροδοκία στα Σκόπια (ΦΩΤΟ)

Πολιτική20 Oct 201801.12

Για την ψηφοφορία στη βουλή της ΠΓΔΜ


Χαρά Αμανατίδου: «Παιδικοί Σταθμοί σήμερα»

Πολιτική20 Oct 201801.00

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Παύλου Μελά, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»


Τσίπρας σε Ζάεφ: «Συγχαρητήρια φίλε μου» - Προς αλλαγή ονόματος τα Σκόπια

Πολιτική20 Oct 201800.56

Πέρασε η πρόταση Ζάεφ για αλλαγή συνταγματικού ονόματος


Ιωάννης Σαρίδης: «Με όποιο κόστος!»

Πολιτική20 Oct 201800.30

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην Α' Θεσσαλονίκης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»


Ενισχυτική διδασκαλία σε 6 μαθήματα στα Γυμνάσια

Πολιτική19 Oct 201818.20

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση 

Μήνυμα Πολάκη προς κάθε κατεύθυνση για τα voucher για τα οπτικά

Πολιτική19 Oct 201818.10

Ανακοίνωση του αν. υπουργού Υγείας για υλοποίηση του μέτρου

Αύριο ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών ο Τσίπρας

Πολιτική19 Oct 201817.46

Στις 11.00 η τελετή παράδοσης-παραλαβής

Τσίπρας: Η πορεία της κυβέρνησης δεν απειλείται και δεν αμφισβητείται από κανέναν

Πολιτική19 Oct 201816.35

Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής 
ΜασούτηςMediterranean CosmosMollers


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία