Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρης Φωκάς: Κατηγορηματικό «όχι» στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για κάτι τέτοιο, λέει ο βουλευτής της ΕΚ

Την αντίθεση του με τη διάταξη που προωθείται και επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, εκφράζει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς.

«Υπάρχουν εγγυήσεις που δίνονται για τον ορθό τρόπο ανάπτυξης των παιδιών που ενδεχομένως θα έχουν ανάδοχους γονείς ομόφυλα ζευγάρια; Και αν ναι ποιες είναι; Ποιος θα προστατέψει τα παιδιά αυτά από ενδεχόμενο bullying;», σημειώνει ο κ. Φωκάς, υπογραμμίζοντας «πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι της παρούσης και πως προπάντων η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά».«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει» αναφέρει ο κ. Φωκάς, επισημαίνοντας πως «την ώρα που υπάρχουν άλυτα προβλήματα και η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε σειρά ζητημάτων, μείζονος σημασίας, όπως είναι τα ελληνοτουρκικά και το σκοπιανό, επιχειρείται ένας κακόγουστος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης που δεν εξυπηρετεί κανέναν,  παρά μόνον τους κυβερνώντες».

«Η Ένωση Κεντρώων, συνεπής στις αρχές και στις αξίες της, εμμένοντας στον πατροπαράδοτο παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, θα καταψηφίσει το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ