Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φ. Κουβέλης: «Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις της Τουρκίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ε συνέντευξή του

Για την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι «τυχαία».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις η τουρκική προκλητικότητα, αγγίζει τα όρια αυτού που αποκαλούμε «κόκκινες γραμμές» και μπορεί να εξελιχθεί σε «θερμό επεισόδιο», δηλαδή αντιπαράθεση δύναμης, χωρίς βέβαια τη χρήση όπλων» ανέφερε ο κ. Κουβέλης στον «Ελεύθερο Τύπο», υπογραμμίζοντας ότι «η τουρκική πλευρά δεν κάνει «τυχαίες» κινήσεις».

«Είναι καθοριστικό για τις δικές μας κινήσεις και αντιδράσεις, να μελετάμε σε βάθος τη συμπεριφορά της γείτονος χώρας και να καθορίζουμε τη στάση μας αναλόγως, με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως με αποτρεπτική λογική, που την τροφοδοτεί η ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ελπίδα πως θα λήξει σύντομα το ζήτημα και έτσι να μην υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση στις σχέσεις των δύο χωρών. «Δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις για το πότε θα απελευθερωθούν» υπογράμμισε και επανέλαβε ότι «ένα σύνηθες για τα τεκταινόμενα στην παραμεθόριο περιοχή συμβάν, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να λυθεί επιτόπου, έχει μετατραπεί σε αντικείμενο υπέρμετρης εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά».

«Θέλω να πιστεύω, ότι οι τουρκικές αρχές, η τουρκική κυβέρνηση, θα σταθμίσουν τα πράγματα και θα συμβάλουν στο να λήξει αυτή η κατάσταση, γιατί τυχόν παράτασή της προσθέτει ένα ακόμα βάρος σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ