Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Κούλογλου: Πρέπει να επιλύσουμε το Μακεδονικό

«Πρέπει να γίνουν βήματα σταθεροποίησης της γειτονιάς μας», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να γίνουν βήματα σταθεροποίησης της γειτονιάς μας. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λύσουμε τις εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές, όπως το Μακεδονικό, για να είμαστε σε θέση ν' αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή η βασική πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας αλλά η αντιμετώπιση της Τουρκίας σ' ένα πολύ ασταθές διεθνές περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση δεν μας συμφέρει τα δυτικά Βαλκάνια ν' αποσταθεροποιηθούν, να υπάρχουν συγκρούσεις και ταραχές, να έχουμε κι άλλη εισροή προσφύγων», πρόσθεσε.

«Από μέρος του προβλήματος των Βαλκανίων», είπε, «πρέπει να γίνουμε ο παράγοντας λύσης. Να προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση, τη στιγμή μάλιστα που εμφανίζεται μια ευνοϊκή συγκυρία με τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια. Την ώρα που 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα με το όνομα ‘Μακεδονία’ πρέπει να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση που να κατοχυρώνει την ελληνική Μακεδονία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα