Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για κατάργηση των Πανελλαδικών

Τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Μετά την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί το σχέδιο του υπουργείου για κατάργηση των πανελληνίων και αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια που θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο ίδιος εξήγησε πως στόχος του υπουργείου είναι να μπορούν περισσότερα παιδιά να σπουδάσουν αυτό που θέλουν, «σήμερα αυτό το ποσοστό είναι μόλις 30%» και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτόνομη παιδευτική διάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση. Δεν είναι αποκλειστικός σκοπός να βρει κανείς δουλειά αφού τελειώσει ένα πανεπιστήμιο».

Συνέχισε, λέγοντας: «Προχωράμε στις συνέργειες ανάμεσα στα ΑΕΙ κ τα ΤΕΙ χωρίς να πανεπιστημιοποιούμε τα ΤΕΙ ούτε να τα συνενώνουμε. Κάνουμε μια συνέργεια επί της ουσίας με νέο προσωπικό και πρόσθετη χρηματοδότηση».

Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων είπε: «Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε το σχέδιο και τον αριθμό των διορισμών στην εκπαίδευση σε βάθος τριετίας. Συζητάμε με τους θεσμούς το σύστημα πρόσληψης, θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία.

Από τον Σεπτέμβριο του 19 θα έχουμε κάθε Σεπτέμβριο μεγάλο αριθμό προσλήψεων στα σχολεία. Δώσαμε 1.000 θέσεις στα ΑΕΙ κ διαπιστώσαμε ότι πολλά πανεπιστήμια αργούν ενώ δεν επέλεξαν καμία από τις υποψηφιότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια
Ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από την αστυνομία στις φυλακές – Δικογραφίες σε 5 έγκλειστους
Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια