Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλήθος συλλυπητηρίων για την Βιργινία Τσουδερού

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, επί σειρά ετών βουλευτής και υφ. Εξωτερικών

Πλήθος συλλυπητηρίων μηνυμάτων συνόδευσε την είδηση της απώλειας της Βιργινίας Τσουδερού, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, και ήταν επί σειρά ετών βουλευτής και υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΠτΔ: «Η Βιργινία Τσουδερού υπήρξε μια γενναία Ελληνίδα, η οποία υπηρέτησε, καθ’ όλη την μακρά διαδρομή του δημόσιου βίου της, με συνέπεια και αυταπάρνηση το Εθνικό και το Δημόσιο συμφέρον».

ΝΔ: Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο της τέως υφυπουργού Εξωτερικών, Βιργινίας Τσουδερού.

«Η Βιργινία Τσουδερού υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη χώρα και την παράταξή μας με σεμνότητα, ήθος και αποτελεσματικότητα», αναφέρει χαρκατηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΝΔ και προσθέτει: «Άφησε πίσω της σημαντικό έργο στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση μέσα από οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Διεθνής Διαφάνεια. Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Βιργινία Τσουδερού άφησε ένα διακριτό στίγμα στην περίοδο της μεταπολίτευσης, με την έντονη κοινωνική και πολιτική της δράση. Με την προσφορά της στο δημόσιο βίο, το ήθος, τις αξίες της και τις αρχές της, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια, έχαιρε σεβασμού από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Κίνημα Αλλαγής: Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού. Η Βιργινία Τσουδερού συνέδεσε την μακρόχρονη πολιτική παρουσία της, με τους αγώνες για δημοκρατία, διαφάνεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Το Ποτάμι: «H Βιργινία Τσουδερού, η οποία έφυγε σήμερα πλήρης ημερών και δραστηριότητας, μοιάζει να έρχεται από έναν παλιό κόσμο. Από τον καλό όμως παλιό κόσμο, εκείνον των πολιτικών-πολιτών, που έβαζαν το κοινό καλό μπροστά από το κοντόφθαλμο κομματικό συμφέρον. Το αποδεικνύει η πορεία της: πέρασε από διάφορα κόμματα, χωρίς ποτέ να φύγει από τον ιδεολογικό χώρο του δημοκρατικού Κέντρου, του οποίου τις αρχές υπηρέτησε με συνέπεια. Το αποδεικνύει η πολύπλευρη κοινωνική και πολιτιστική της δραστηριότητα: από τη συμβολή της στην ίδρυση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού μέχρι την προεδρία του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας… Στην οικογένειά της απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια».

ΥΠΕΞ: «Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη και συγκίνηση του για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού, η οποία καθ’ όλο το δημόσιο βίο της υπηρέτησε τη χώρα με ήθος και υπευθυνότητα, θέτοντας την αγάπη της για την Πατρίδα ως ύψιστη προτεραιότητα. Πέραν της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας και του σημαντικού συγγραφικού της έργου, η Βιργινία Τσουδερού εργάστηκε για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας ως Υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 1991-93. Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ