Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΛ. Τσίπρας: «Τηρήσαμε της δεσμεύσείς μας και ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας»

Για μια ιστορική στιγμή για τη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Για μία ιστορική στιγμή της Ελλάδας, με την προσεχή έξοδο από τα μνημόνια έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα της Δ' αξιολόγησης, ενώ αναφερόμενος στο Σκοπιανό χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη θλιβερό φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αυτός ο νόμος «είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που εδώ και οκτώ χρόνια καθοδηγούν τις κινήσεις των κυβερνήσεων».

«Σήμερα ψηφίζουμε για τελευταία φορά τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», σημείωσε, τονίζοντας ότι «τηρήσαμε της δεσμεύσείς μας και ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «πήραμε δύσκολες αποφάσεις, προχωρήσαμε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις και άλλες οι οποίες είχαν το "σπέρμα" της αδικίας». «Ο λαός που μας κρίνει θα αποφανθεί πως πράξαμε σωστά», πρόσθεσε.

Κάνοντας μια αναδρομή για το πώς παρέλαβε την εξουσία το 2015 ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, στο χείλος της χρεωκοπίας. Πετύχαμε με δύσκολους στόχους να πιάνουμε αυτούς τους στόχους και να τους ξεπερνάμε».

«Φέτος για πρώτη φορά μετά το 2008 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη το πρώτο 3μηνο, σχεδόν διπλάσιο από τις υπόλοιπες χώρες της ευρώζώνης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η χώρα σήμερα έχει μεγάλο απόθεμα ρευστότητας.

«Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για φίλους και τώρα λαμβάνουμε συγχαρητήρια γιατί η χώρα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα. Παραλάβαμε μια χώρα η οποία στα αυτιά του μέσου Έλληνα ήταν ταυτισμένη με τη λέξη περικοπή και σήμερα δομικές μεταρερυθμίσεις προχώρησαν με γενναίες αποφάσεις και έιμαστε από τις πρώτες χώρες στον ΟΟΣΑ στο μεταρρυθμιστικό πλάνο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup. «Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι τηρήσαμε στο έπακρο τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί η λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος μιας διαδρομής και η επιτυχία της Ελλάδας δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά συνιστά και μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες γιατί, όπως είπε, σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία.

Όσον αφορά το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός πραγματοποιήσε δριμεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη θλιβερό φερέφωνό του.

«Ο κ. Σαμαράς έχτισε την πολιτική του καριέρα με έναν ψεύτικο πατριωτισμό για το Σκοπιανό», ενώ τον χαρακτήρισε αληθινό αρχηγό της Ν.Δ.

Τέλος, σημείωσε πως η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη και σημαντικό δώρο από πλευρά της Ν.Δ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ