Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητροπολίτης Αγκύρας για πρώτη φορά από το 1922

Μία νέα, ιστορική σελίδα άνοιξε χθες για τη Μητρόπολη Αγκύρας

Μία νέα, ιστορική σελίδα άνοιξε χθες για τη Μητρόπολη Αγκύρας. Για πρώτη φορά μετά το 1922 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εξέλεξε χθες νέο μητροπολίτη Αγκύρας.

Από την ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η Ιερά Θεολογική Σχολή, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας.

Στην Άγκυρα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, έχει συγκεντρωθεί μια μικρή κοινότητα ορθοδόξων χριστιανών και έτσι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου αποφάσισε να εκλέξει μητροπολίτη για το εκεί ποίμνιο. Η εκλογή αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς αυτό ενισχύει την ποιμαντική μέριμνά του. Το ποίμνιο αποτελείται από τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, αλλά και από Έλληνες που εργάζονται στη γειτονική χώρα. Για τους αντίστοιχους λόγους, στα τέλη Αυγούστου 2016, είχε εκλεγεί, για πρώτη φορά μετά το 1922, νέος μητροπολίτης Σμύρνης ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης χθες, για τη Μητρόπολη Ανέων εξελέγη ο μέχρι σήμερα επίσκοπος Λαμψάκου Μακάριος, ενώ για τη Μητρόπολη Ελβετίας εξελέγη ο πρωτοσύγκελλός της, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Πόθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)