Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ν. Σοφιανός: «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο»

Δηλώσεις του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη Ρωσία, γύρω από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, «έχουν να κάνουν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, οι οποίες είναι αποφάσεις πολεμικής προετοιμασίας με τη Ρωσία, μίας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας».

Αυτό δήλωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο «εντάσσεται και η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα, την οποία έκαναν ουσιαστικά για να βάλουν τη FYROM στο ΝΑΤΟ».

     Ερωτηθείς εάν η συμφωνία θα γίνει δεκτή από πλευράς πΓΔΜ, απάντησε ότι «είναι τέτοια η πρεμούρα και το πέσιμο Αμερικανών και ΝΑΤΟϊκών και τέτοιο το ενδιαφέρον που έχει δείξει η κυβέρνηση της Ελλάδας, ώστε διαμορφώθηκε μία συμφωνία, η οποία, μπορεί, στο πλαίσιο των σχεδιασμών ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων με την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να περάσει και στα Σκόπια».

     Σε ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η συμφωνία δεν θα γίνει δεκτή από την πΓΔΜ, ο κ. Σοφιανός παρατήρησε ότι «ο κ. Καμμένος μένει υπουργός Άμυνας, έχουμε να κάνουμε με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει, εκτός όλων των άλλων, στο ενεργητικό της και τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Πακέτο πάνε».

     Επίσης, σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο» στην Αλεξανδρούπολη και με πολλές επισκέψεις του πολυπράγμονος Αμερικανού πρεσβευτή, Τζέφρι Πάϊατ, σχεδιάζεται βάση για τα αμερικανικά ελικόπτερα.

     Ως προς το ενδεχόμενο «πίσω από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία να υπάρχουν ξένες δυνάμεις», τόνισε ότι «δεν μπορείς να αποκλείσεις, ούτε να μπεις σε σενάρια κατασκοπείας. Το κύριο -και εμείς σε αυτό θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή του λαού μας, που παρακολουθεί με ανησυχία όλες αυτές τις εξελίξεις- είναι ότι κυριολεκτικά τσακώνονται τα "βουβάλια" στην περιοχή μας».

    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ