Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιμέτωποι με δύο χρόνια φυλάκισης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Αν και επισήμως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη

Με ποινή τουλάχιστον δύο χρόνων φέρεται να βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι μετά και τη χθεσινή απόφαση του εισαγγελέα συνεχίζουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση τους βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση προσανατολισμού. Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη.

Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος «χρησιμοποιεί την υπόθεση για να διαπραγματευθεί άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο».

Εξάλλου, συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είχε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ, διαπιστώνοντας ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές