Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πατέρας Μητρετώδη: «Όμηροι πολιτικού παιχνιδιού οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί»

«Προσπαθούν να βγάλουν μια αρνητική απόφαση. Έτσι το ερμηνεύουμε εμείς»

Πολιτικά παιχνίδια «βλέπει» ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη πίσω από τη φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και δη τη συνεχή απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης. Ο Νίκος Μητρετώδης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ανέφερε: «Προσπαθούν να βγάλουν μια αρνητική απόφαση. Έτσι το ερμηνεύουμε εμείς».

Ο ίδιος θεωρεί εσκεμμένη την απόφαση των τουρκικών αρχών: «Έτσι το ερμηνεύουμε εμείς. Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πρέπει να λειτουργήσουμε με τους κανόνες αυτούς».

Σημείωσε πως η είδηση της απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης δεν ήταν έκπληξη: «Δεν ήταν έκπληξη για εμάς αυτό. Τα περιμένουμε πια όλα. Είναι προσχήματα όλα αυτά που χρησιμοποιούν εναντίον των παιδιών ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία , ότι είναι ύποπτοι για φυγή και όλα τα άλλα . Προσπαθούν να βγάλουν μια αρνητική απόφαση».

Τόνισε ότι τόσο ο γιος του όσο και ο Δημήτρης Κούκλατζης κάνουν τεράστια υπομονή: «Καλά είναι και τα δυο παιδιά αλλά σκεφτείτε ότι είναι κλεισμένα σε ένα χώρο , χωρίς επικοινωνίες , χωρίς δραστηριότητες, χωρίς επαφές , χωρίς φίλους και κάνουν μεγάλη υπομονή».

Επικοινωνία με Ακάρ

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός Αμυνας, ΧΑκάρ τηλεφώνησε όχι μία ούτε δύο αλλά τρεις φορές στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη και να του ευχηθεί περαστικά. Στη σύντομη συνομιλία που είχαν τα τελευταία 24ωρα ο τούρκος αξιωματούχος προϊδέασε για στενή και συνεχή επικοινωνία.

«Έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε» ανέφερε στον ναύαρχο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στις Βρυξέλλες στην οποία παρίστατο.

Ως θετική εξέλιξη υποδέχεται την υπουργοποίηση Ακάρ η ελληνική πλευρά καθώς θεωρεί σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη και σταθερός συνομιλητής για τα στρατιωτικά θέματα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί