Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με Καβάφη σχολίασε η ΝΔ την «δήθεν καθαρή έξοδο από το μνημόνιο»

Πώς σχολιάζει η αντιπολίτευση «το τέλος της χρηματοδότησης της χώρας από τους εταίρους»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για «τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο» εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι το Μαξίμου δεν βρήκε το παραμικρό να πει για την δήλωση του Ρέκλινγκ για το κακό που έγινε στην χώρα στο δεύτερο μισό του 2015, παραπέμποντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) ότι «η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015». Τέλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στήσει… φιέστα στην Ιθάκη, αφιέρωσε στον πρωθυπουργό στίχους του Καβάφη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ. Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη: “Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι./ Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο./ Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».

Π. Χρηστίδης: «Σε αντίθεση με τον Οδυσσέα, ο κ. Τσίπρας απέτυχε»

«Πρωταγωνιστή της δημαγωγίας και τον λαϊκισμού» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλάγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως «νομίζει ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του». «Οι Έλληνες δεν είναι Λωτοφάγοι» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας πως «θυμούνται τους πρωταγωνιστές των διχασμών, της πλατείας των αγανακτισμένων, των ανέξοδων υποσχέσεων που δέσμευσαν την χώρα». Τέλος, σημείωσε πως «σε αντίθεση με τον Οδυσσέα που τα κατάφερε, ο κ. Τσίπρας απέτυχε».

Γ. Γκιόκας: «Συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ»

«Η νέα μέρα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι συνέχεια της προηγούμενης, γιατί θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια και τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα είναι εδώ η εποπτεία και η επιτήρηση» ανέφερε σε παρέμβασή του στον ρ/σ "247" ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Αναφορικά με την παρατήρηση ότι θα «υπάρχει αυξημένος βαθμός ελευθερίας», ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του κόμματος επισήμανε ότι «οι δεσμεύσεις για τα ματωμένα πλεονάσματα εξακολουθούν να υπάρχουν, συν μια σειρά προνομοθετημένων μέτρων που είναι να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα».

Ποτάμι: Η χώρα λαβωμένη»

«Το τέλος της χρηματοδότησης της χώρας από τους εταίρους επιβάλλει περισυλλογή, σχέδιο και γενναίες αποφάσεις και όχι πανηγυρισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή το τέλος του τρίτου προγράμματος, τονίζοντας ότι βρίσκει τη χώρα λαβωμένη και με πολλά φορτία στην πλάτη της για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «Η περιπέτεια συνεχίζεται και όλοι πρέπει να σκεφτούμε "γιατί"».

Ένωση Κεντρώων: «Δεν ξεπεράσαμε τον κίνδυνο»

«Η έξοδος από το μνημόνιο κάτω από τους όρους που γίνεται αποκλείει θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως υποστηρίζει «τα σκληρά μέτρα μένουν, οι μεταρρυθμίσεις είναι στη μέση, επενδύσεις δεν έρχονται και τα χρήματα των τραπεζών βρίσκονται στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και η πολιτική να κόβουμε συντάξεις, να βάζουμε φόρους και να διορίζουμε ανθρώπους με 300€ το μήνα, είναι πολιτική εξαθλίωσης και όχι ανάπτυξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» Ψηφιακής Οικονομίας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - 40 επιχειρήσεις με 500 θέσεις εργασίας
Ανοίγουν 500 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη