Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Για «δημιουργικό διάλογο» για το Κυπριακό ελπίζουν Τσίπρας-Αναστασιάδης

Τι είπαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κύπρου κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου

Την ελπίδα ότι «οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος» για το Κυπριακό εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει των επαφών του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι πάντοτε στενή η επικοινωνία των δύο κυβερνήσεων» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης εργασίας, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «όλο αυτό το διάστημα είχαμε τη δυνατότητα από πολύ κοντά να σχεδιάζουμε για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως για την δημιουργία των προϋποθέσεων για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα».

«Νομίζω ότι αυτή η σταθερή μας στάση έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας ευρύτερης στήριξης του διεθνούς παράγοντα στις προσπάθειες μας και αναγνώρισης της στάσης αυτής», τόνισε για να προσθέσει: «Γνωρίζω βεβαίως ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο όπου πρέπει να κουβεντιάσουμε για τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και για τον τρόπο μέσα από τον οποίο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε «ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν πάντοτε εμπιστοσύνη και στην κυπριακή κυβέρνηση και στον κυπριακό λαό για τις επιλογές του».

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης αναγνώρισε ότι «η στενότατη συνεργασία που έχουμε είναι και το θεμέλιο στις προσπάθειες που καταβάλουμε για να αντιμετωπίσουμε είτε το Κυπριακό, είτε άλλα προβλήματα που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν».

Όπως είπε, «η στενότατη συνεργασία που αναπτύξαμε όλα τούτα τα χρόνια έχει συμβάλει θετικά στο να δημιουργήσουμε ευρύτερες περιφερειακές αλλά και ευρύτερες συνεργασίες, να επανατοποθετήσουμε στη σωστή βάση το Κυπριακό, σε πτυχές που έχουν σημασία για το μέλλον».

«Χαίρομαι γιατί σήμερα θα μας δοθεί η ευκαιρία, ενόψει και τη Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, να δούμε όλο το φάσμα -ο υπουργός Εξωτερικών είχε μια σειρά από επαφές, με τον κ. Τσαβούσογλου και την κ. Λουτ-, να αλληλοενημερωθούμε για τα όσα αφορούν στο Κυπριακό» πρόσθεσε.

«Ας ευχηθούμε ότι οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, εφόσον και ο Γενικός Γραμματέας κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα