Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με τις διοικήσεις ΟΛΠ και ΕΒΕΠ συναντήθηκε ο Φ. Κουβέλης

Στο «μικροσκόπιο» η βελτίωση της λειτουργίας του ΟΛΠ

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Ειδικότερα, το πρωί στο γραφείο του, παρουσία του αρμόδιου γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, FU Chenggiu, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Άγγελο Καρακώστα, και με τον Αθανάσιο Λιάγκο, μέλος του δσ και σύμβουλο της Διοίκησης του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας του ΟΛΠ, στον εκσυγχρονισμό του και στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Νωρίς το μεσημέρι ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε στο υπουργείο και με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός του, Βασίλης Κορκίδης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΒΕΠ σημειώνει ότι ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στο θέμα της απαλλαγής του ΦΠΑ στη ναυτιλία, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ο κ. Κορκίδης παρέδωσε στον κ. Κουβέλη υπόμνημα θέσεων και προτάσεων του ΕΒΕΠ στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην επιβολή Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες της ναυτιλίας, στην ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο ΕΒΕΠ για την έκδοση ηλεκτρονικής άδειας επισκευής και συντήρησης πλοίων, στην παρουσίαση του πρώτου ναυτιλιακού Cluster, «Maritime Hellas» και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής σε αυτό, στα εμπόδια ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου στην Ελλάδα, στις θέσεις του επιμελητηρίου για το Masterplan της ΟΛΠ ΑΕ και στην παρουσίαση της μελέτης του ΕΒΕΠ και του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για τη χαρτογράφηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ναυτιλία αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και γι' αυτό «οφείλουμε να σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν και στις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο κλάδο. Οπωσδήποτε όμως, και η μεταποίηση δίνει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν και στον κλάδο των Logistics, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η διευκόλυνση του εφοδιασμού πλοίων, αλλά και η εξέταση του θέματος της απαλλαγής του ΦΠΑ σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. «Σημαντικό ζητούμενο είναι η διάχυση του πλούτου από τις λιμενικές ναυτιλιακές δραστηριότητες, στο πλαίσιο και της Σύμβασης με την ΟΛΠ ΑΕ» είπε, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, ο κ. Κουβέλης.

Ο Β. Κορκίδης ζήτησε τη στήριξη του υπουργού σε όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς και σε «οποιαδήποτε κοινή ενέργεια συμβάλλει, τόσο στη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής ναυτιλίας, όσο και στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».

Τέλος, προσκάλεσε τον υπουργό στο δσ του Επιμελητηρίου, τον προσεχή Οκτώβριο, πρόσκληση που ο κ. Κουβέλης αποδέχθηκε, ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα οι θέσεις και προτάσεις του ΕΒΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν