Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΓΔΜ: Συνάντηση Παπαδημούλη-Τζαφέρι λίγο πριν το δημοψήφισμα

Ο κ. Παπαδημούλης συμμετέχει σε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Σκόπια, 19-20 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς

«Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει νέες δυνατότητες πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, και δίνει ένα θετικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, στα Σκόπια. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «υπογράμμισε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την γενικότερη στήριξη στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, κάτι που θα επιταχύνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Επίσης «τόνισε τον διαχρονικά θετικό ρόλο της Ελλάδας στην ένταξη των χωρών της Ν/Α Ευρώπης στην ΕΕ, μια πολιτική που θα ενταθεί μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και που ανοίγει νέες δυνατότητες πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας,τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, και δίνει ένα θετικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τζαφέρι «τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ και χαιρέτισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προσδίδει νέες προοπτικές τόσο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όσο και στις σχέσεις της με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών μεταξύ των δύο κοινοβουλίων». Επίσης, όπως σημειώνεται, «δήλωσε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την ψήφιση της Συμφωνίας από το Κοινοβούλιο της χώρας, κάτι που θα ενδυναμώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

Ο κ. Παπαδημούλης συμμετέχει σε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Σκόπια, 19-20 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας την Ευρωομάδα της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Κοινής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ. Εκτός των εργασιών της επιτροπής, οι συμμετέχοντες ευρωβουλευτές προγραμματίζεται να συναντήσουν εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και τον πρέσβη της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της νεολαίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ